Jahodové makrónky
Jahodové makrónky

Jahodové makrónky

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 30. mája 2021
Jahodové makrónky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
17 minút
na 150 °C

Suroviny

210 g
95 g jemná
štipka
3 ks
50 g
2 kvapky
Jahodová náplň:
250 g
100 ml (33 %)
40 g
2 PL domáci

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou a preosejeme. V druhej miske vyšľaháme bielky so soľou a s kryštálovým cukrom. Keď je sneh pevný, primiešame aj farbivo. Postupne (po tretinách) primiešame do vyšľahaného snehu mandľovú zmes.

  2. 2

    Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na papier na pečenie nastriekame rovnaké kolieska s priemerom cca 2 až 2,5 cm. Ideálne je si kolieska naznačiť na spodnú stranu papiera na pečenie, prípadne použiť špeciálne silikónové podložky určené na makrónky.

  3. 3

    Makrónky necháme zaschnúť, aby sa na dotyk nelepili na prst a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150 stupňov asi 17 minút. Necháme vychladnúť a odlepíme z papiera na pečenie.

  4. 4

    Jahodová náplň: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme a primiešame 2 lyžice domáceho jahodového džemu.

  5. 5

    Krém dáme do cukrárenského vrecka a nastriekame na polovicu makróniek. Do stredu dáme trošku jahodového džemu a preložíme druhou polovicou makrónky.

Recept je zaradený do kategórií:
Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu