Jahodové makrónky
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 30. mája 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
na 150 °C
Suroviny
210 g |
|
95 g jemná |
|
štipka |
|
3 ks |
|
50 g |
|
2 kvapky |
|
Jahodová náplň: | |
250 g |
|
100 ml (33 %) |
|
40 g |
|
2 PL domáci |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou a preosejeme. V druhej miske vyšľaháme bielky so soľou a s kryštálovým cukrom. Keď je sneh pevný, primiešame aj farbivo. Postupne (po tretinách) primiešame do vyšľahaného snehu mandľovú zmes.
- 2
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na papier na pečenie nastriekame rovnaké kolieska s priemerom cca 2 až 2,5 cm. Ideálne je si kolieska naznačiť na spodnú stranu papiera na pečenie, prípadne použiť špeciálne silikónové podložky určené na makrónky.
- 3
Makrónky necháme zaschnúť, aby sa na dotyk nelepili na prst a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150 stupňov asi 17 minút. Necháme vychladnúť a odlepíme z papiera na pečenie.
- 4
Jahodová náplň: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme a primiešame 2 lyžice domáceho jahodového džemu.
- 5
Krém dáme do cukrárenského vrecka a nastriekame na polovicu makróniek. Do stredu dáme trošku jahodového džemu a preložíme druhou polovicou makrónky.
Tiež makrónky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu