Kalerábový prívarok
Kalerábový prívarok

Kalerábový prívarok s kôprom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 2. júla 2021
Kalerábový prívarok s kôprom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 ks
250 ml (30 %)
2 PL
1 ks
2 PL
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu masť dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme nastrúhaný alebo na menšie kúsky nakrájaný očistený kaleráb. Osolíme, podlejeme trochou vody a privedieme k varu. Potom plameň stíšime a dusíme, kým kaleráb nezmäkne.

  2. 2

    V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a zmes opatrne vlievame ku kalerábu. Stále miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Povaríme.

  3. 3

    Prívarok dochutíme soľou, cukrom a octom. Na záver do hotového prívarku pridáme nasekaný kôpor. Môžeme servírovať s varenými zemiakmi a vajíčkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia