Kalerábový prívarok s kôprom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 2. júla 2021
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 2. júla 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na rozohriatu masť dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme nastrúhaný alebo na menšie kúsky nakrájaný očistený kaleráb. Osolíme, podlejeme trochou vody a privedieme k varu. Potom plameň stíšime a dusíme, kým kaleráb nezmäkne.
- 2
V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a zmes opatrne vlievame ku kalerábu. Stále miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Povaríme.
- 3
Prívarok dochutíme soľou, cukrom a octom. Na záver do hotového prívarku pridáme nasekaný kôpor. Môžeme servírovať s varenými zemiakmi a vajíčkom.
Tiež prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu