Kysnuté bochníky plnené šunkou fotorecept
Výborná pochúťka na posedenie do záhradky, do školy, na raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Taktiež vhodné pre rodiny s deťmi na cesty.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 150-170 g čerstvé rozpustené |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 bal. (alebo čerstvé) |
|
| 150 ml vlažné |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. (v črievku) |
|
| 1 konzerva |
|
| Okrem toho: | |
| 1 ks (na potretie) |
|
| 1 PL (na potretie) |
|
| 200 g (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na plnku.
-
2
Suroviny na cesto.
-
3
Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, vsypeme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, rozpustné maslo a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Syr, kukuricu, nakrájanú šunku a kyslú smotanu spolu zmiešame. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme. Pomocou pohára vykrojíme kolieska, do stredu dáme pripravenú plnku. Následne položíme druhé koliesko a zľahka pritlačíme.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené bochníky, ktoré potrieme vajíčkom rozšľahaným s kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.
-
6
Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 minút do zlatista. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu