Šunkové bochníky
Šunkové bochníky

Kysnuté bochníky plnené šunkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 24. júna 2021
Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborná pochúťka na posedenie do záhradky, do školy, na raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Taktiež vhodné pre rodiny s deťmi na cesty.

12
porcií
50 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
150-170 g čerstvé rozpustené
2 ČL
1 ČL
1 bal. (alebo čerstvé)
150 ml vlažné
Plnka:
150 g
3 PL
1 bal. (v črievku)
1 konzerva
Okrem toho:
1 ks (na potretie)
1 PL (na potretie)
200 g (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na plnku.

    Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na cesto.

    Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, vsypeme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, rozpustné maslo a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

    Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Syr, kukuricu, nakrájanú šunku a kyslú smotanu spolu zmiešame. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme. Pomocou pohára vykrojíme kolieska, do stredu dáme pripravenú plnku. Následne položíme druhé koliesko a zľahka pritlačíme.

    Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené bochníky, ktoré potrieme vajíčkom rozšľahaným s kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.

    Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 minút do zlatista. Dobrú chuť.

    Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)  - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Desiata, Olovrant, Raňajky, Večera, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu