Ravioli so špenátovo-slaninovou plnkou s tvarohom fotorecept
Foto: avuska
Niečo pre milovníkov špenátu a tvarohu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g výberová |
|
1 ks |
|
|
|
Plnka: | |
100 g |
|
150 g |
|
1/2 ks |
|
100 g |
|
Omáčka: | |
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Navrch: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Omáčka: Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme pyré, koreniny, soľ, cukor, dusíme, podlejeme vodou, po odparení pridáme kocku masla v múke. Necháme zovrieť.
- 2
Plnka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a špenát, udusíme. Po vychladnutí primiešame tvaroh.
- 3
Cesto: Z múky, vajíčka a vody vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska.
- 4
Kolieska plníme plnkou a dobre uzavrieme. Ja použivam dezertnú vidličku.
- 5
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, ktorú osolíme. Keď voda vrie hádžeme ravioli. Po vyplávaní na povrch ich môžeme vyberať. Do taniera si dáme omáčku, na ňu ravioli a posypeme nastrúhaným syrom.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu