Ryžový dezert
Ryžový dezert

Studená mliečna ryža s ovocím

helena10 - bez fotkyhelena10, 2. júna 2021
Studená mliečna ryža s ovocím
Foto: helena10

U nás sa tomu hovorí "lakocinka". Mliečnu sladkú ryžu varí takmer každý. Je v nej plno čerstvého ovocia (čerešne, marhule a hrozno). Zobraziť celý popisU nás sa tomu hovorí "lakocinka". Mliečnu sladkú ryžu varí takmer každý. Je v nej plno čerstvého ovocia (čerešne, marhule a hrozno). Ovocie sa dá použiť akékoľvek. Posypaná škoricovým cukrom. A riadne vychladená osvieži teraz v lete.

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby (Bask)
podľa potreby
štipka
podľa chuti
 čerstvé
podľa chuti (alebo škoricový cukor)




Postup

  1. 1

    V mlieku so štipkou soli uvaríme do mäkka ryžu. Pridáme trochu masla (nemusíte). Dochutíme soľou, cukrom.

  2. 2

    Mliečnu ryžu vychladíme, naložíme do pohárov aj s nakrájaným čerstvým ovocím podľa toho, čo máme doma. Vrch posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia