Studená mliečna ryža s ovocím
Foto: helena10
U nás sa tomu hovorí "lakocinka". Mliečnu sladkú ryžu varí takmer každý. Je v nej plno čerstvého ovocia (čerešne, marhule a hrozno). Zobraziť celý popisU nás sa tomu hovorí "lakocinka". Mliečnu sladkú ryžu varí takmer každý. Je v nej plno čerstvého ovocia (čerešne, marhule a hrozno). Ovocie sa dá použiť akékoľvek. Posypaná škoricovým cukrom. A riadne vychladená osvieži teraz v lete.
Suroviny
podľa potreby |
|
podľa potreby (Bask) |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
čerstvé |
|
podľa chuti (alebo škoricový cukor) |
|
Postup
-
1
V mlieku so štipkou soli uvaríme do mäkka ryžu. Pridáme trochu masla (nemusíte). Dochutíme soľou, cukrom.
- 2
Mliečnu ryžu vychladíme, naložíme do pohárov aj s nakrájaným čerstvým ovocím podľa toho, čo máme doma. Vrch posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom.
Tiež ryžový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu