Tuniakový tartar s horčicovými semienkami
			   Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
| 250 g (čerstvá fileta) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL nasekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Nakladané horčicové semienka: | |
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Marináda: | |
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 75 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nakladané horčicové semienka: Semienka preberieme, aby v nich neboli kamienky a nezrelé zrnká. Potom dáme do hrnčeka s vodou a asi 1 minútu povaríme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a opäť dáme do hrnčeka s vodou a zvaríme. Celý proces opakujeme 5x. Potom varíme asi 30–45 minút domäkka a scedíme.
- 2
 Zmiešame jablčný ocot, vodu, cukor, olivový olej a štipku soli. Touto studenou marinádou zalejeme uvarené horčicové semienka a odložíme do chladničky.
- 3
 Tuniaka nakrájame na kocky a zmiešame s nakladanými horčicovými semienkami, olejom, nasekanou pažítkou, podľa chuti osolíme a okoreníme. Dozdobíme kyslou smotanou a čili papričkou.
Tiež tartar:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu