Tuniakový tartar s horčicovými semienkami
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
250 g (čerstvá fileta) |
|
1 PL nasekaná |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Nakladané horčicové semienka: | |
30 g |
|
|
|
Marináda: | |
125 g |
|
75 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Nakladané horčicové semienka: Semienka preberieme, aby v nich neboli kamienky a nezrelé zrnká. Potom dáme do hrnčeka s vodou a asi 1 minútu povaríme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a opäť dáme do hrnčeka s vodou a zvaríme. Celý proces opakujeme 5x. Potom varíme asi 30–45 minút domäkka a scedíme.
- 2
Zmiešame jablčný ocot, vodu, cukor, olivový olej a štipku soli. Touto studenou marinádou zalejeme uvarené horčicové semienka a odložíme do chladničky.
- 3
Tuniaka nakrájame na kocky a zmiešame s nakladanými horčicovými semienkami, olejom, nasekanou pažítkou, podľa chuti osolíme a okoreníme. Dozdobíme kyslou smotanou a čili papričkou.
Tiež tartar:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu