Tuniakový tartar
Tuniakový tartar

Tuniakový tartar s horčicovými semienkami

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021
Tuniakový tartar s horčicovými semienkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

250 g (čerstvá fileta)
1 PL nasekaná
2 PL
2 PL
Nakladané horčicové semienka:
30 g
Marináda:
125 g
75 g
50 g
1 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakladané horčicové semienka: Semienka preberieme, aby v nich neboli kamienky a nezrelé zrnká. Potom dáme do hrnčeka s vodou a asi 1 minútu povaríme. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a opäť dáme do hrnčeka s vodou a zvaríme. Celý proces opakujeme 5x. Potom varíme asi 30–45 minút domäkka a scedíme.

  2. 2

    Zmiešame jablčný ocot, vodu, cukor, olivový olej a štipku soli. Touto studenou marinádou zalejeme uvarené horčicové semienka a odložíme do chladničky.

  3. 3

    Tuniaka nakrájame na kocky a zmiešame s nakladanými horčicovými semienkami, olejom, nasekanou pažítkou, podľa chuti osolíme a okoreníme. Dozdobíme kyslou smotanou a čili papričkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Predjedlá

Diskusia k receptu