Vyprážané jalapeňo papričky plnené feta syrom s guacamole a nakladanou uhorkou
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júna 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| na vyprážanie | 
                                                             | 
                                                    
| Guacamole: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Nakladaná uhorka: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2,5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 25 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Petržlenový olej: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Papričky umyjeme, odrežeme stopky, vnútro vyberieme a naplníme zmesou roztlačenej fety s mascarpone a korením. Takto pripravené papričky obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajcia a strúhanka) – každú papričku obalíme dvakrát. Fritujeme v oleji na 165 stupňoch asi 10 až 12 minút.
- 2
 Guacamole: Avokáda vykôstkujeme, ošúpeme a dužinu dáme do misky. Vidličkou avokádo roztlačíme na kašu. Do nej pridáme paradajky nakrájané na kocky a zbavené semienok a prebytočnej šťavy, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, čili papričku a nasekanú koriandrovú vňať. Potom pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie a dobre premiešame. Môžeme dochutiť nastrúhanou limetkovou kôrou a olivovým olejom.
- 3
 Nakladaná uhorka: Uhorku nastrúhame na tenké plátky. Tie vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s cukrom, so soľou, s octom a petržlenovým olejom a necháme odstáť.
- 4
 Petržlenový olej: Petržlenovú vňať očistíme od stoniek tak, aby zostali iba listy, ktoré sparíme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a osušíme. Pridáme olivový olej a mixujeme dovtedy, kým sa olej nesfarbí dozelena. Potom zmes precedíme cez gázu alebo utierku.
Tiež papričky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu