Zapekaný baklažán s paradajkami a mozzarellou
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 28. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a potom vložíme do studenej vody. Ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kocky.
- 2
Na rozohriaty olej dáme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme nakrájané paradajky a krátko orestujeme. Pridáme trošku paradajkového pretlaku, na kolieska nakrájané olivy, na drobno nakrájanú bazalku a ochutíme soľou, čiernym korením a troškou cukru – v prípade potreby.
- 3
Baklažán umyjeme, očistíme a nakrájame na 1/2 cm hrubé kolieska. Posolíme, necháme chvíľu, aby sa „vypotil“, a osušíme.
- 4
Do zapekacej misy vytretej olivovým olejom vrstvíme kolieska baklažánu, dáme omáčku a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Vrstvy môžeme aj opakovať. Zapekáme dozlatista vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch.
Tiež zapekaný baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu