Tvarohové knedličky
Tvarohové knedličky

Tvarohové knedličky s jahodovým pyré

Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 9. júna 2021
Tvarohové knedličky s jahodovým pyré
Foto: Dušan Křístek
5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
120–150 g
100 g (alebo podľa potreby)
1 ks
2 ks
štipka
Jahodové pyré:
400 g
75 g (alebo podľa sladkosti jahôd)
1 ks
Na obalenie knedličiek:
 nastrúhaná
 (alebo nastrúhaný)




Postup

  1. 1

    Toastový chlieb opečieme v toastovači, okrájame z neho opečené okraje. Chlieb v mixéri rozdrvíme. Do väčšej misy dáme tvaroh, múku, pridáme vajcia, žĺtky, rozdrvený chlieb, ochutíme soľou a vymiešame dohladka.

  2. 2

    Z pripraveného cesta navážime 40–gramové kúsky, z ktorých vytvarujeme knedličky. Tie varíme vo vriacej osolenej vode domäkka asi 7 minút. Potom ich drôteným podberákom vyberieme a dôkladne ich omastíme rozpusteným maslom.

  3. 3

    Jahodové pyré: Čerstvé jahody umyjeme a necháme odtiecť na papierovej utierke. Rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby sme z nich odstránili semienka. Jahodové pyré ochutíme cukrom a zrnkami čerstvej vanilky alebo vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Na tanier nalejeme jahodové pyré. Do pyré vložíme tvarohovú knedličku, ktorú predtým obalíme v škoricovom cukre, druhú v nastrúhanom tvarohu s cukrom a tretiu v nastrúhanej čokoláde. Dozdobíme nakrájanými čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu

kucharka
@kimlo (9.6.2021 18:48)
Nie len na tomto, je to hrůza.... ani na tablete, kopec receptov preskočím, lebo sa nedá čítať ani postup a nevidieť ani suroviny... Škoda.
Ja si vždy hovorím, že jediná dobrá vec čo bola za socializmu, že neboli reklamy... :-))

haji
@kimlo (9.6.2021 18:48)
Takový kel nasadit, to by byl kšeft a přeplněné lány! V telce je to podobné. Film trvá hodinu, ale celé s reklamami to má hodiny tři.