Tvarohové knedličky s jahodovým pyré
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 9. júna 2021
Foto: Dušan Křístek
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
120–150 g |
|
100 g (alebo podľa potreby) |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
štipka |
|
|
|
Jahodové pyré: | |
400 g |
|
75 g (alebo podľa sladkosti jahôd) |
|
1 ks |
|
Na obalenie knedličiek: | |
|
|
nastrúhaná |
|
(alebo nastrúhaný) |
|
|
Postup
-
1
Toastový chlieb opečieme v toastovači, okrájame z neho opečené okraje. Chlieb v mixéri rozdrvíme. Do väčšej misy dáme tvaroh, múku, pridáme vajcia, žĺtky, rozdrvený chlieb, ochutíme soľou a vymiešame dohladka.
- 2
Z pripraveného cesta navážime 40–gramové kúsky, z ktorých vytvarujeme knedličky. Tie varíme vo vriacej osolenej vode domäkka asi 7 minút. Potom ich drôteným podberákom vyberieme a dôkladne ich omastíme rozpusteným maslom.
- 3
Jahodové pyré: Čerstvé jahody umyjeme a necháme odtiecť na papierovej utierke. Rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby sme z nich odstránili semienka. Jahodové pyré ochutíme cukrom a zrnkami čerstvej vanilky alebo vanilkovým cukrom.
- 4
Na tanier nalejeme jahodové pyré. Do pyré vložíme tvarohovú knedličku, ktorú predtým obalíme v škoricovom cukre, druhú v nastrúhanom tvarohu s cukrom a tretiu v nastrúhanej čokoláde. Dozdobíme nakrájanými čerstvými jahodami.
Tiež tvarohové knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie len na tomto, je to hrůza.... ani na tablete, kopec receptov preskočím, lebo sa nedá čítať ani postup a nevidieť ani suroviny... Škoda.
Ja si vždy hovorím, že jediná dobrá vec čo bola za socializmu, že neboli reklamy... :-))
Zlatý černobílý pan Vajíčko a Triola...
Takový kel nasadit, to by byl kšeft a přeplněné lány! V telce je to podobné. Film trvá hodinu, ale celé s reklamami to má hodiny tři.
Je to otras, na mobile pomôže prepnúť na starý design…