Paradajková omáčka
Paradajková omáčka

Expresná paradajková omáčka z polotovarov

teyla - bez fotkyteyla, 20. júla 2021
Expresná paradajková omáčka z polotovarov
Foto: teyla
3-4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
1 kocka
500 g (vo forme pretlaku)
400 ml
pár kvapiek (Maggi)
1 PL




Postup

  1. 1

    Vo vyššom hrnci nasucho opražíme 3-4 polievkové lyžice polohrubej múky.

  2. 2

    Prilejeme 200 ml studenej vody a vymiešame na husté cesto.

  3. 3

    Pridáme ďalších 200 ml vody, kocku bujónu a pár kvapiek Maggi. Neľakajte sa hrčiek, rozmixujeme ich ponorným mixérom úplne dohladka.

  4. 4

    Pridáme paradajkový pretlak a 1 polievkovú lyžicu cukru. Povaríme cca 5 minút. Hotovo :) Servírujeme s knedľou a mäsom.

  5. 5

    PS: Možno použiť aj iné korenie, prípadne primiešať posmaženú cibuľku či cesnak.

Diskusia k receptu

mijaita
Je to jeji prvotina, nevyplaste ji, nebo uz nic neprida! Tohle patri jednoznacne do pokladnice Varechy :-) Zajimalo by me, kolik bude varechacu, kteri si rc pridaji do kucharky. Abysme se nedivili ovsem .......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia