Expresná paradajková omáčka z polotovarov
Foto: teyla
3-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vyššom hrnci nasucho opražíme 3-4 polievkové lyžice polohrubej múky.
- 2
Prilejeme 200 ml studenej vody a vymiešame na husté cesto.
- 3
Pridáme ďalších 200 ml vody, kocku bujónu a pár kvapiek Maggi. Neľakajte sa hrčiek, rozmixujeme ich ponorným mixérom úplne dohladka.
- 4
Pridáme paradajkový pretlak a 1 polievkovú lyžicu cukru. Povaríme cca 5 minút. Hotovo :) Servírujeme s knedľou a mäsom.
- 5
PS: Možno použiť aj iné korenie, prípadne primiešať posmaženú cibuľku či cesnak.
Tiež paradajková omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afi neboj. Aj Ty to raz zvládneš.
dakujem za taku velku doveru :-)))
@afataga
Je to k neuvereniu, ale aj takto sa niektore domacnosti stravuju