Lekvárovo-makový závin fotorecept
Foto: kucharka
Slivkový lekvár a mak je výborná kombinácia. A ak je v závine, tak je to úplná bomba :-))
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
380 g |
|
60 ml |
|
60 ml vlažné |
|
15 g čerstvé |
|
1 ks |
|
60 g rozpustené |
|
50 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
mletý |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku necháme napučať droždie. Pridáme k múke, cukru, roztopenému maslu, štipke soli, vajcu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste, 1-1 1/2 hod.
-
2
Cesto rozvaľkáme asi tak na hrúbku prsta. Potrieme lekvárom a posypeme mletým makom. Ak máte radi sladšie záviny, môže sa posypať aj trochu cukrom.
-
3
Naplnené cesto zrolujeme. Závin položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom.
-
4
Pečieme na 190 stupňov, asi 15-20 min. (mne trochu plnka vytiekla, ale nám to nevadí)
Ďakujem. Pekný deň prajem.