Profiterolky plnené pistáciovým krémom
v Bratislave, 26. júla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Profiterolky: | |
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 400 ml |
|
| 2 PL |
|
| 4 ks |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 300 g |
|
| 60 g |
|
| 140 ml |
|
| 240 g |
|
| 160 g |
|
| 50 g |
|
| Na polevu: | |
| 160 g |
|
| Na posypanie: | |
| 50 g |
|
Postup
-
1
Profiterolky: Vodu s maslom, cukrom a so soľou necháme zovrieť. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku a poriadne premiešame. Miešame dovtedy, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a primiešame jedno vajíčko po druhom. Buď ručne, alebo kuchynským robotom.
- 2
Odpaľované cesto potom vložíme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame kôpky. Do rúry predhriatej na 210 stupňov, vložíme plech s profiterolkami a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvárať. Pečieme asi 15 minút, čas však závisí od rúry.
- 3
Krém: Vyšľaháme smotanu, pridáme ricottu, mascarpone, cukor, pistáciovú pastu, roztopenú bielu čokoládu a šľaháme kým nie je krém hladký. Krém dáme do cukrárenského vrecka a naplníme vychladnuté profiterolky.
- 4
Roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou profiterolky, posypeme nasekanými pistáciami.
Tiež profiteroles:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu