Profiteroles
Profiteroles

Profiterolky plnené pistáciovým krémom

Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 26. júla 2021
Profiterolky plnené pistáciovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Profiterolky:
100 g
200 g
400 ml
2 PL
4 ks
štipka
Krém:
300 g
60 g
140 ml
240 g
160 g
50 g
Na polevu:
160 g
Na posypanie:
50 g




Postup

  1. 1

    Profiterolky: Vodu s maslom, cukrom a so soľou necháme zovrieť. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku a poriadne premiešame. Miešame dovtedy, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a primiešame jedno vajíčko po druhom. Buď ručne, alebo kuchynským robotom.

  2. 2

    Odpaľované cesto potom vložíme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame kôpky. Do rúry predhriatej na 210 stupňov, vložíme plech s profiterolkami a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvárať. Pečieme asi 15 minút, čas však závisí od rúry.

  3. 3

    Krém: Vyšľaháme smotanu, pridáme ricottu, mascarpone, cukor, pistáciovú pastu, roztopenú bielu čokoládu a šľaháme kým nie je krém hladký. Krém dáme do cukrárenského vrecka a naplníme vychladnuté profiterolky.

  4. 4

    Roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou profiterolky, posypeme nasekanými pistáciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia