Mušle sv. Jakuba so šošovicou

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021
Mušle sv. Jakuba so šošovicou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
Kapustové velouté:
1 PL
2 PL
500 ml
Šošovica:
250 g
700 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustové velouté: Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku a zalejeme vodou z kvasenej kapusty. Rozmiešame a asi 20 minút varíme na miernom ohni. Dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom.

  2. 2

    Šošovicu dáme do hrnca a zalejeme horúcim vývarom. Prikryjeme fóliou. Varíme v rúre na 100 °C 30–40 minút domäkka. Uvarenú šošovicu zmiešame s kapustovým velouté.

  3. 3

    Mušle obalíme v klasickom trojobale (múka, rozšľahané vajcia a strúhanka) a vypražíme na masle. Ihneď podávame spolu so šošovicovým prívarkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Strukoviny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Vyprážané

Diskusia k receptu