Mušle sv. Jakuba so šošovicou
Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 22. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kapustové velouté: Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku a zalejeme vodou z kvasenej kapusty. Rozmiešame a asi 20 minút varíme na miernom ohni. Dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom.
- 2
Šošovicu dáme do hrnca a zalejeme horúcim vývarom. Prikryjeme fóliou. Varíme v rúre na 100 °C 30–40 minút domäkka. Uvarenú šošovicu zmiešame s kapustovým velouté.
- 3
Mušle obalíme v klasickom trojobale (múka, rozšľahané vajcia a strúhanka) a vypražíme na masle. Ihneď podávame spolu so šošovicovým prívarkom.
Tiež mušle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu