Zákusok Red Velvet
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 6. júna 2021
šéfcukrár a majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 6. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
80 g |
|
5 g |
|
15 g |
|
75 g |
|
15 g |
|
5 g |
|
35 g |
|
30 g |
|
(alebo cviklový prášok) |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g (35 %) |
|
50 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Nad parou v miske ručne vyšľaháme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a med. Keď dosiahneme požadovanú hustotu, odložíme. Do hrnca s horúcou vodou, nad ktorým sme šľahali krém, vložíme vo dvoch pohároch mlieko a maslo. Potom teplé mlieko a roztopené maslo zmiešame a pridáme potravinársku farbu alebo cviklový prášok.
- 2
Do vaječného krému primiešame zafarbenú mliekovo-maslovú zmes a a nakoniec vmiešame múku a kakao. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút, resp. kým nie je korpus upečený, čo zistíme špajdľou.
- 3
Z mascarpone, cukru a zo smotany vyšľaháme krém. Upečený vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom. Krémom potrieme aj vrch zákuska a ozdobíme sušenými malinami.
Tiež mascarpone zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu