Mascarpone zákusok
Mascarpone zákusok

Zákusok Red Velvet

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ bistra a kaviarne Suncafé v Bratislave, 6. júna 2021
Zákusok Red Velvet
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
80 g
5 g
15 g
75 g
15 g
5 g
35 g
30 g
 (alebo cviklový prášok)
Krém:
250 g
250 g (35 %)
50 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Nad parou v miske ručne vyšľaháme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a med. Keď dosiahneme požadovanú hustotu, odložíme. Do hrnca s horúcou vodou, nad ktorým sme šľahali krém, vložíme vo dvoch pohároch mlieko a maslo. Potom teplé mlieko a roztopené maslo zmiešame a pridáme potravinársku farbu alebo cviklový prášok.

  2. 2

    Do vaječného krému primiešame zafarbenú mliekovo-maslovú zmes a a nakoniec vmiešame múku a kakao. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút, resp. kým nie je korpus upečený, čo zistíme špajdľou.

  3. 3

    Z mascarpone, cukru a zo smotany vyšľaháme krém. Upečený vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom. Krémom potrieme aj vrch zákuska a ozdobíme sušenými malinami.

Diskusia k receptu

miska2904
Korpusu je málo, je suchý a vôbec nie je nadýchaný, veď ani nemá byť z čoho, že...škoda surovín...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia