Borievka

Borievka ako ingrediencia v receptoch:

  • Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka (fotorecept)

    Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka (fotorecept)

    Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka našej úžasnej babičky lady Ann. Na výsadbu, či výsev záhradky používala svojský kalendár. Napr. posledný deň pre cesnak do hriadky 15....

  • Perkelt z drobkov moriek (fotorecept)

    Perkelt z drobkov moriek (fotorecept)

    Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, zvlášť na našom krásnom rodnom Slovensku, možno ani u našich južných susedov, dieru do sveta neurobím. Na jeho prípravu...

  • Segedín prvomájový v AZ (fotorecept)

    Segedín prvomájový v AZ (fotorecept)

    Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na Slovesku obľúbenú, špecialitu uvariť podľa seba. Teda podľa dostupnosti potrebných ingrediencií. Ale na toto „zimušné” jedlo som presne 1....

  • Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept)

    Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept)

    Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, tak som zvolil toto jedlo. Dusil som až do hustej šťavy a ani jedna cibuľa prilepená. Len na konci som...

  • Domáca údená slanina

    Domáca údená slanina

    Dve sezóny mi trvalo, kým som našiel ten pravý recept a hlavne kým som sa naučil údiť. Nejedna klobáska išla do kontajnera.

  • Srnčie ragú na zelenine s haluškami

    Srnčie ragú na zelenine s haluškami

    Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné kocky. V kastróle zohrejeme olej. Najskôr pridáme zeleninu a necháme mierne skaramelizovať, potom nakrájané mäso. Dôkladne opražíme. Osolíme, okoreníme...

  • Divinka na divoko

    Divinka na divoko

    Chutné spojenie mäsa z diviny a lesných plodov

  • Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

    Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

    Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, vložíme teľací jazyk a varíme asi 1, 5 hodiny. Mierne ochladíme a z mäsa za tepla stiahneme kožu. Vývar scedíme...

  • Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept)

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept)

    Alebo jahňací chrbát na spôsob vinohradnícky, teda s hroznom.

  • Pikantní nakládaná vejce

    Pikantní nakládaná vejce

    Vynikající chuťovka, s toastem, namazaným dobrým taveným sýrem, ozdobeným plátkem zelené okurky, večeře, svačina, pochoutka

  • Doma údené bravčové pliecko (fotorecept)

    Doma údené bravčové pliecko (fotorecept)

    K Veľkej noci som chcel vyrobiť domácu šunku, aj preto, že terajším "moderným" neviem prísť stále na chuť,
    - všetko mám okukané od môjho, už nebohého otca, tak prečo nie...

  • Hovädzí chvost à la perkelt (fotorecept)

    Hovädzí chvost à la perkelt (fotorecept)

    Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne vychladenú a dobre orosenú „Plzeň 12°“, iba tak na „čisto“, nech skúsi tento rcp! „Finále“ hovädzej chrbtice pripravené ako perkelt,...

  • Pikantný divinový guláš
  • Burgundské hovädzie ragú
  • Špikovaný diviak na šípkach
  • Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept)

    Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept)

    Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne. prílohu som volila domáci knedlík aj varené zemiaky...

  • Diviak na fazuli

    Diviak na fazuli

    Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak dlho variť tak používam s konzervy tak isto je chutná.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist