Foto: marek135
Chutné spojenie mäsa z diviny a lesných plodov
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na tenké prúžky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkový list, nové korenie a rozdrvený jadlovec (borievku). Chvíľu necháme prejsť chute a vložíme mäso, dochutíme mletým čiernym korením, soľou, červenou paprikou a worchestrom.
- 2
Dusíme kým mäso nepustí šťavu a tak prilejeme borovičku. Podlejeme troškou vody a pridáme nakrájané kuriatka (ja som použil mrazené, ale v lete možno použiť aj čerstvé).
- 3
Chvíľu varíme a tak pridáme hubové korenie a sušené brusnice, ktoré nám omáčku zahustia. Necháme variť až kým sa brusnice nerozvaria a mäso nie je mäkké. Počas varenia dolievame vodu, aby nebola omáčka úplne hustá.
- 4
Podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu