Divinka na divoko

marek135 - fotkamarek135, 11. decembra 2016
Divinka na divoko
Foto: marek135

Chutné spojenie mäsa z diviny a lesných plodov

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
100 g
1 ks
5 ks
5 ks
1 ČL
1 štamprlík




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenké prúžky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkový list, nové korenie a rozdrvený jadlovec (borievku). Chvíľu necháme prejsť chute a vložíme mäso, dochutíme mletým čiernym korením, soľou, červenou paprikou a worchestrom.

  2. 2

    Dusíme kým mäso nepustí šťavu a tak prilejeme borovičku. Podlejeme troškou vody a pridáme nakrájané kuriatka (ja som použil mrazené, ale v lete možno použiť aj čerstvé).

  3. 3

    Chvíľu varíme a tak pridáme hubové korenie a sušené brusnice, ktoré nám omáčku zahustia. Necháme variť až kým sa brusnice nerozvaria a mäso nie je mäkké. Počas varenia dolievame vodu, aby nebola omáčka úplne hustá.

  4. 4

    Podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Tato divoká dobrota voní až k nám, bezva kombinace chutí, jsi šikovný!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia