Cícerová polievka
Cícerová polievka

Cícerovo-kelová polievka

blissofplants - fotkablissofplants, 29. septembra 2023

Suroviny

200 g (cez noc namočený)
200 g (v konzerve)
1/4 ks
2 strúčiky
2 ks malá
1 ks
1 ks
podľa potreby
5 ks malé (so šupkou)
3-4 listy
1/2 ks
za hrsť (voliteľné)
2-3 ks
2-3 bobule
štipka
 podľa vlastného výberu




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.

  2. 2

    Pridáme bobkový list, borievky, rascu a nadrobno nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Vopred namočený cícer opláchneme a pridáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme aspoň hodinu.

  4. 4

    Pridáme paradajky v konzerve, ochutíme, varíme 20 minút a pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny okrem kelu.

  5. 5

    Dobre premiešame a varíme opäť zhruba 20 minút. Pred koncom (asi 10-15 minút pred dovarením) pridáme kučeravý kel a cestoviny.

  6. 6

    Dochutíme.

Diskusia k receptu

farbuska
Polievka vyzerá dobre a podľa skladby surovín je iste aj chutná. Trochu mi to pripomína jedno etiópske jedlo, ktoré som kedysi varievala a takmer som naň zabudla. Vďaka za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia