Cícerovo-kelová polievka
Foto: blissofplants
Suroviny
200 g (cez noc namočený) |
|
200 g (v konzerve) |
|
1/4 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks malá |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
5 ks malé (so šupkou) |
|
3-4 listy |
|
1/2 ks |
|
za hrsť (voliteľné) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2-3 ks |
|
2-3 bobule |
|
štipka |
|
podľa vlastného výberu |
|
Postup
-
1
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.
- 2
Pridáme bobkový list, borievky, rascu a nadrobno nakrájaný cesnak.
- 3
Vopred namočený cícer opláchneme a pridáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme aspoň hodinu.
- 4
Pridáme paradajky v konzerve, ochutíme, varíme 20 minút a pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny okrem kelu.
- 5
Dobre premiešame a varíme opäť zhruba 20 minút. Pred koncom (asi 10-15 minút pred dovarením) pridáme kučeravý kel a cestoviny.
- 6
Dochutíme.
Tiež cícerová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem velmi pekne 😊🌻
Aj ja ďakujem!🙂