Králičie stehno
Králičie stehno

Králičie stehno s horčicovo-smotanovou omáčkou

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 30. júna 2021
Králičie stehno s horčicovo-smotanovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

6 ks
3 PL
3 ks
150 g
3 ks
3 ks
1 hlavička
5 zrniek
100 ml
podľa chuti
200 ml (30 %)




Postup

  1. 1

    Králičie stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou, osolíme ich a okoreníme čerstvým mletým korením. Bravčovú masť rozohrejeme a stehná prudko opečieme na masti. Mäso vyberieme z hrnca, vložíme nakrájanú očistenú mrkvu a zeler, krátko orestujeme a mäso vložíme naspäť.

  2. 2

    Pridáme bobkový list, borievku, tymian, šalotku. Cesnak rozrežeme na polovicu a dáme celý aj so šupkou. Prilejeme víno a toľko vody, aby mäso bolo zaliate. Privedieme do varu, stiahneme plameň a dusíme asi hodinu.

  3. 3

    Po hodine mäso vyberieme. Zo šťavy vyberieme cesnak, borievku, bobkové listy a šťavu rozmixujeme na omáčku. Podľa chuti pridáme dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme, zjemníme smotanou a necháme prevrieť. Do hotovej omáčky vložíme mäso.

  4. 4

    Môžeme podávať s haluškami alebo rôznymi variáciami zemiakových príloh.

Diskusia k receptu

haji
Kousek špeku, slaninky na protknutí masa i do omáčky by neuškodilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia