Králičie stehno s horčicovo-smotanovou omáčkou
šéfkuchárka reštaurácie Víno Tapas v Poprade–Spišskej Sobote, spoluautorkou projektu Lady Chef, 30. júna 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Postup
-
1
Králičie stehná umyjeme a osušíme papierovou utierkou, osolíme ich a okoreníme čerstvým mletým korením. Bravčovú masť rozohrejeme a stehná prudko opečieme na masti. Mäso vyberieme z hrnca, vložíme nakrájanú očistenú mrkvu a zeler, krátko orestujeme a mäso vložíme naspäť.
- 2
Pridáme bobkový list, borievku, tymian, šalotku. Cesnak rozrežeme na polovicu a dáme celý aj so šupkou. Prilejeme víno a toľko vody, aby mäso bolo zaliate. Privedieme do varu, stiahneme plameň a dusíme asi hodinu.
- 3
Po hodine mäso vyberieme. Zo šťavy vyberieme cesnak, borievku, bobkové listy a šťavu rozmixujeme na omáčku. Podľa chuti pridáme dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme, zjemníme smotanou a necháme prevrieť. Do hotovej omáčky vložíme mäso.
- 4
Môžeme podávať s haluškami alebo rôznymi variáciami zemiakových príloh.
Tiež králičie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu