Divina na šípkovej omáčke
Foto: hame
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g (s kosťou) |
|
340 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1/4 ks |
|
1,5 PL |
|
1 hviezdička |
|
4 PL |
|
hrsť (čerstvý) |
|
200 ml |
|
5 guličiek |
|
1 gulička |
|
|
|
5 guličiek |
|
1 KL |
|
4 PL (strúhaný) |
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Slaninu nakrájajte na kocky.
- 2
Na lyžici masti orestujte cibuľu, pridajte slaninu a restujte spolu. Primiešajte kocky zeleniny a opekajte do zlatohneda. Potom pridajte tymián, badián, farebné korenie, borievku a nové korenie. Premiešajte a posypte cukrom, nechajte zkaramelizovať. Potom pridajte šípkový džem, podlejte vínom a vývarom a priveďte do varu.
- 3
Zvyšnú masť rozpustite na panvici a mäso na nej zo všetkých strán poopekajte. Dajte do omáčky, osoľte a pod pokrievkou duste domäkka (približne 1,5 hodiny).
- 4
Mäso vyberte, z omáčky odstráňte guličky korenia, rozmixujte a prepasírujete. Dochuťte škoricou a zahustite perníkom. Mäso nakrájajte na plátky a podávajte s knedľou.
Tiež omáčke:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dnes som robila, ale dala som menej džemu, inak by to bolo veeelmi sladké, aj takto na omáčka už dosť sladká, ale mali sme nebicko v papuľke ??
Neskutočná mňamka!!! Mäso som mala z mladého jeleňa, ale to je jedno a miesto knedle sme mali opekané zemiaky, odporúčam ?