Divina na šípkovej omáčke
Divina na šípkovej omáčke

Divina na šípkovej omáčke

hame - fotkahame, 18. novembra 2018. Komerčný recept.
Divina na šípkovej omáčke
Foto: hame
4
porcie
60 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (s kosťou)
340 g
100 g
1 ks
3 ks
3 ks
1/4 ks
1,5 PL
1 hviezdička
4 PL
 hrsť (čerstvý)
200 ml
5 guličiek
1 gulička
5 guličiek
1 KL
4 PL (strúhaný)
150 ml




Postup

  1. 1

    Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Slaninu nakrájajte na kocky.

  2. 2

    Na lyžici masti orestujte cibuľu, pridajte slaninu a restujte spolu. Primiešajte kocky zeleniny a opekajte do zlatohneda. Potom pridajte tymián, badián, farebné korenie, borievku a nové korenie. Premiešajte a posypte cukrom, nechajte zkaramelizovať. Potom pridajte šípkový džem, podlejte vínom a vývarom a priveďte do varu.

  3. 3

    Zvyšnú masť rozpustite na panvici a mäso na nej zo všetkých strán poopekajte. Dajte do omáčky, osoľte a pod pokrievkou duste domäkka (približne 1,5 hodiny).

  4. 4

    Mäso vyberte, z omáčky odstráňte guličky korenia, rozmixujte a prepasírujete. Dochuťte škoricou a zahustite perníkom. Mäso nakrájajte na plátky a podávajte s knedľou.

Diskusia k receptu

hana154

Dnes som robila, ale dala som menej džemu, inak by to bolo veeelmi sladké, aj takto na omáčka už dosť sladká, ale mali sme nebicko v papuľke ??
Neskutočná mňamka!!! Mäso som mala z mladého jeleňa, ale to je jedno a miesto knedle sme mali opekané zemiaky, odporúčam ?
pedikurasis
Fantastický recept ale ja dobudúcna dám len trochu šípkového džemu a bez cukru nech to nieje až tak sladké. Ale už teraz sa teším keď spravím tento recept znova 🙂 Ďakujem