Panenka s omáčkou z pečených jabĺk

Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 8. novembra 2016
Panenka s omáčkou z pečených jabĺk
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (očistená)
4 stredne veľké ks
50 g
200 ml
100 g (nakrájaná na plátky)
100 g




Postup

  1. 1

    Očistené a nakrájané jabĺčka dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 15 minút. Vyberieme a rozmixujeme ponorným mixérom.

  2. 2

    V hrnčeku zohrejeme vývar, cez sitko prepasírujeme rozmixované jablká, pridáme badián, škoricu, klinčeky, borievku a povaríme 10 minút, alebo kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou, čiernym korením a zjemníme maslom.

  3. 3

    Na rozohriatej panvici z každej strany opečieme bravčovú panenku, preložíme na plech, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút. Sušené slivky zavinieme do nakrájanej slaninky, spojíme špajdľou a päť minút pred koncom pečenia pridáme k panenke. Bravčovú panenku nakrájame, prelejeme omáčkou a ozdobíme slivkami v slaninke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia