Panenka s omáčkou z pečených jabĺk
Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 8. novembra 2016
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 8. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené a nakrájané jabĺčka dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 15 minút. Vyberieme a rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
V hrnčeku zohrejeme vývar, cez sitko prepasírujeme rozmixované jablká, pridáme badián, škoricu, klinčeky, borievku a povaríme 10 minút, alebo kým omáčka nezhustne. Dochutíme soľou, čiernym korením a zjemníme maslom.
- 3
Na rozohriatej panvici z každej strany opečieme bravčovú panenku, preložíme na plech, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút. Sušené slivky zavinieme do nakrájanej slaninky, spojíme špajdľou a päť minút pred koncom pečenia pridáme k panenke. Bravčovú panenku nakrájame, prelejeme omáčkou a ozdobíme slivkami v slaninke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu