Recepty, kde je borievka
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Najlepšia sviečková na smotane s množstvom zeleniny
Sviečková na smotane je recept , ktorý nepochybne patrí medzi tie najobľúbenejšie v našej a českej kuchyni...
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na
tenko, ...
Divina na šípkovej omáčke
Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno....
Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...
Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka
opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru,
zo soli a...
Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka
Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka
našej úžasnej babičky...
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový
kastról, ...
Domáca údená slanina
Dve sezóny mi trvalo, kým som našiel ten pravý recept a hlavne kým som sa naučil...
Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu
a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Pikantní nakládaná vejce
Vynikající chuťovka, s toastem, namazaným dobrým taveným sýrem, ozdobeným plátkem zelené okurky, večeře,...
Doma údené bravčové pliecko
K Veľkej noci som chcel vyrobiť domácu šunku, aj preto, že terajším "moderným"...
Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...
Jelení perkelt na červenom víne
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne. prílohu som volila...
Diviak na fazuli
Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak...
Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Panenka s jablkovým čatní
Celú panenku nakrájame na 1, 5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z...
Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...
Likér pre dámy
Recept je z knihy S vareškou dvoma tisícročiami od V. Tomčíka. Neskúšala som ho, ale možno ho...
Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho
pripravujú,...
Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
Najlepšia sviečková na smotane s množstvom zeleniny
Sviečková na smotane je recept , ktorý nepochybne patrí medzi tie najobľúbenejšie v našej a českej kuchyni...
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, ...
Divina na šípkovej omáčke
Ošúpte mrkvu, zeler a petržlen a všetko nakrájajte na kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno....
Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...
Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...
Uhorky alias kvašáky spod AZ Slnka
Spomienková, aj keď podľa mojeho gusta, no hlavne možností, pripravená lahôdka našej úžasnej babičky...
Hovädzie ragú z Čachtíc
Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, ...
Domáca údená slanina
Dve sezóny mi trvalo, kým som našiel ten pravý recept a hlavne kým som sa naučil...
Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Pikantní nakládaná vejce
Vynikající chuťovka, s toastem, namazaným dobrým taveným sýrem, ozdobeným plátkem zelené okurky, večeře,...
Doma údené bravčové pliecko
K Veľkej noci som chcel vyrobiť domácu šunku, aj preto, že terajším "moderným"...
Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...
Jelení perkelt na červenom víne
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne. prílohu som volila...
Diviak na fazuli
Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak...
Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.
Krkovička na pive a pomarančoch
Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...
Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...
Panenka s jablkovým čatní
Celú panenku nakrájame na 1, 5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z...
Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...
Likér pre dámy
Recept je z knihy S vareškou dvoma tisícročiami od V. Tomčíka. Neskúšala som ho, ale možno ho...
Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...
Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....