Diviak na víne so slivkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. septembra 2022
Diviak na víne so slivkami
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g (pliecko)
100 g
2 ks
2 ks
1 ks
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
3 strúčiky
250 ml
10 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci na oleji restujeme mäso nakrájané na kocky a slaninu. Ochutíme soľou. Orestované mäso vyberieme a do hrnca pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Opekáme päť minút.

  2. 2

    Potom do hrnca vrátime mäso. Pridáme koreniny, celé strúčiky cesnaku a zalejeme červeným vínom a horúcim hovädzím vývarom (mäso musí byť ponorené).

  3. 3

    Ochutíme čerstvým rozmarínom a varíme 5 minút. Hrniec prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút.

  4. 4

    Potom k mäsu pridáme rozpolené slivky, vrátime do rúry a pečieme bez pokrievky, kým mäso nezmäkne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia