Diviak na víne so slivkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 30. septembra 2022
mesačník Varecha, 30. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V hrnci na oleji restujeme mäso nakrájané na kocky a slaninu. Ochutíme soľou. Orestované mäso vyberieme a do hrnca pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Opekáme päť minút.
- 2
Potom do hrnca vrátime mäso. Pridáme koreniny, celé strúčiky cesnaku a zalejeme červeným vínom a horúcim hovädzím vývarom (mäso musí byť ponorené).
- 3
Ochutíme čerstvým rozmarínom a varíme 5 minút. Hrniec prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút.
- 4
Potom k mäsu pridáme rozpolené slivky, vrátime do rúry a pečieme bez pokrievky, kým mäso nezmäkne.
Tiež divina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu