Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 24. januára 2017
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 24. januára 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 720 g |
|
| 120 g |
|
| 15 g |
|
| 5 g |
|
| 4 zrnká |
|
| 2 ks |
|
| 4 zrnká |
|
| 600 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 800 ml |
|
| 200 g |
|
| Halušky: | |
| 480 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| štipka |
|
| 280 ml |
|
| 50 g (alebo maslo) |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné kocky. V kastróle zohrejeme olej. Najskôr pridáme zeleninu a necháme mierne skaramelizovať, potom nakrájané mäso. Dôkladne opražíme. Osolíme, okoreníme a pridáme vrecúško s koreninami.
- 2
Všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Podlejeme horúcim vývarom a dusíme približne jeden a pol hodiny, kým mäso nezmäkne. Na konci zjemníme kyslou smotanou.
- 3
Na halušky dáme zovrieť dostatočné množstvo vody. Všetky suroviny vymiešame na hladké cestíčko. Pretlačíme cez haluškové sito do vriacej vody. Premiešame, a keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich podberákom. Ešte horúce ich omastíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu