Srnčie ragú na zelenine s haluškami

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 24. januára 2017
Srnčie ragú na zelenine s haluškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

720 g
120 g
15 g
5 g
4 zrnká
2 ks
4 zrnká
600 g
1 ks
1 ks
800 ml
200 g
Halušky:
480 g
2 ks
štipka
280 ml
50 g (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené mäso pokrájame na malé kocky. Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na drobné kocky. V kastróle zohrejeme olej. Najskôr pridáme zeleninu a necháme mierne skaramelizovať, potom nakrájané mäso. Dôkladne opražíme. Osolíme, okoreníme a pridáme vrecúško s koreninami.

  2. 2

    Všetko pokvapkáme citrónovou šťavou. Podlejeme horúcim vývarom a dusíme približne jeden a pol hodiny, kým mäso nezmäkne. Na konci zjemníme kyslou smotanou.

  3. 3

    Na halušky dáme zovrieť dostatočné množstvo vody. Všetky suroviny vymiešame na hladké cestíčko. Pretlačíme cez haluškové sito do vriacej vody. Premiešame, a keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich podberákom. Ešte horúce ich omastíme.

Diskusia k receptu