Veľkonočný pletenec
Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme...
Šľahačkový baranček
Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a opatrne primiešame šľahačku, žĺtky, múku zmiešanú s...
Veľkonočný venček
Do preosiatej múky urobíme jamku a nalejeme do nej droždie rozmrvené v troche vlažného mlieka.
Veľkonočná štrúdľa
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50 - 40 cm a potrieme ho smotanovou plnkou.
Tvarohový baranček
Rastlinný tuk, kryštálový cukor, vajcia a tvaroh vymiešame a pridáme polohrubú múku, prášok do...
Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Fritované vajcia
8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie....
Veľkonočná vaječná paštéta
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na oleji, pridáme rozdrobené droždie, necháme ho rozpustiť, zalejeme mliekom...
Plnené vajíčka so syrom
Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...
Veľkonočné vyprážané ovocné ihly
Ovocie zbavíme jadrovníkov, stopiek a kôstok a nakrájame ho na kúsky.
Kuracie mäso so sezamom
Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vajíčko a vegetu...
Kuracia rolka s praženicou
Kuracie prsia naklepeme na plátky, posolíme a okoreníme. Na rozklepané prsia položíme plátky mäkkej salámy....
Nákyp zo šunky
Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.
Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...
Cukety plnené kuracou pečeňou
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...
Zapekaný zeler so syrom
Zeler očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme nahrubo postrúhaný ementálsky...
Zeleninový nákyp
Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej...
Zeleninové krokety
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...
Korenistý camembert s tekvicovou omáčkou
Na masle restujeme tekvicu, zalejeme ju smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením a necháme variť...
Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...
Pečené papriky s paradajkovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme papriky, ktoré sme predtým zvnútra očistili a vysypali vegetou. Papriky po...
Zapekaný ružičkový kel
Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.
Placky so zemiakmi a mrkvou
Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú zeleninu s múkou...
Kel na grécky spôsob
Zemiaky očistíme a pokrájame na hranolčeky, kel umyjeme a pokrájame. Zemiaky a kel vo väčšom...
Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...
Karfiolové fašírky s tofu
Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie...
Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....
Čalamáda z červenej cvikly
Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme...
Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...