Foto: ludka1
Toto pečivo je jemnejšie ako bežné linecké a mojim blízkym aj viac chutí.
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Všetko spracujeme do hladkého cesta, vložíme do mrazničky na 30 min.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme rôzne vzory ktoré poukladáme na vymastený a papierom vyložený plech a pečieme asi 10 min. v dobre vyhriatej rúre
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
klasické linecké cesto má základný vzorec 3:2:1..teda
3 diely múka + 2 diely tuk + 1 diel cukor..
napr.:
300g múka + 200g tuk + 100g cukor...
možno aj pri bezlepkovom recepte to platí...nemám skúsenosť...
ponechať vajíčka..prášok do pečiva vôbec nedávam...a tu sú až 2 kusy..!!