Tieto pagáčiky robievam na rôzne príležitosti a Silvester je jedna z nich, nech sa páči!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobené kvasnice ,necháme nakysnúť ďalej pridávame preosiatu múku, olej, soľ, žltka a zvyšok teplého mlieka,cesto dobre vypracujeme a necháme v teple vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme asi na hrúbku 3cm.Bryndzu rozmiešame asi s 3až4 lyžicami teplého mlieka aby sa dala rozotrieť na cesto celú ju rozotrieme na cesto. Na rozotretú bryndzu nastrúhame rovnomerne Ceru. Takto pripravené preložíme ako lístkové cesto necháme 10 min.odpočívať, potom rozvaľkáme.Takto prekladáme 3krát zakaždým rozvaľkáme.
- 3
Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme malé pagáčiky a kladieme ich na pomastený plech necháme ešte chvíľu podkysnúť a pred vložením do trúby ich potrieme rozšľahaným vajcom, pečieme asi pri 180 stupňoch do zlatova.
- 4
Namiesto bryndze môžeme použiť uvarené zemiaky,asi 4ks ,ktoré nastrúhame na cesto a máme zemiakové pagáčiky,postup podobný.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu