Bryndzové pagáčiky

darinka55 - bez fotkydarinka55, 28. decembra 2009

Tieto pagáčiky robievam na rôzne príležitosti a Silvester je jedna z nich, nech sa páči!

5-6
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
2 dl
cca500 ml
3 čaj.lyžičky
1 kocka
1 ks
1 ks
250 g
1 čaj.lyžička




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobené kvasnice ,necháme nakysnúť ďalej pridávame preosiatu múku, olej, soľ, žltka a zvyšok teplého mlieka,cesto dobre vypracujeme a necháme v teple vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme asi na hrúbku 3cm.Bryndzu rozmiešame asi s 3až4 lyžicami teplého mlieka aby sa dala rozotrieť na cesto celú ju rozotrieme na cesto. Na rozotretú bryndzu nastrúhame rovnomerne Ceru. Takto pripravené preložíme ako lístkové cesto necháme 10 min.odpočívať, potom rozvaľkáme.Takto prekladáme 3krát zakaždým rozvaľkáme.

  3. 3

    Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme malé pagáčiky a kladieme ich na pomastený plech necháme ešte chvíľu podkysnúť a pred vložením do trúby ich potrieme rozšľahaným vajcom, pečieme asi pri 180 stupňoch do zlatova.

  4. 4

    Namiesto bryndze môžeme použiť uvarené zemiaky,asi 4ks ,ktoré nastrúhame na cesto a máme zemiakové pagáčiky,postup podobný.

Diskusia k receptu

mracik9
Akurat som ich dopiekla,fakt su suprove,ďakujem za receptik
viga
no uvidime co z toho bude, akurat jedna varka je uz v rure, druha v procese tvarovania....mnam mnam Tesime sa tesime. Ja som este na vrh dala trochu nastruhaneho syra co bolo treba minut, takze to bude dvojite potesenie v jednom :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia