Žemľová (zrazená) knedľa

sovka62 - fotkasovka62, 28. decembra 2009

Na túto knedľu nepotrebujeme kysnuté cesto, takže sa pripraví naozaj rýchlo a zvládnu to i menej skúsení kuchári. Veľmi sa hodí k záhadnému bravčovému Zobraziť celý popisNa túto knedľu nepotrebujeme kysnuté cesto, takže sa pripraví naozaj rýchlo a zvládnu to i menej skúsení kuchári. Veľmi sa hodí k záhadnému bravčovému a k prívarkom, napr. z bielej fazule s údeným mäsom.

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kocky a na suchom plechu opečieme do červena. Z múky, soli, vajca a vody si pripravíme redšie haluškové cesto. Opečené kocky rožkov vmiešame do cesta. Masu rozdelíme na tri časti a mokrými rukami z každej vytvarujeme valček. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút. Špajlou vyskúšame, či je knedľa uvarená, ak nie, varíme ešte pár minút. Vyberieme a ostrým nožom nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu

martina34
Toto chcem vyskúšať. Dúfam, že sa mi to podarí. Neprilepí sa to na dno hrnca?
sovka62
Keď sa vloží do hrnca, treba ju trochu pomiešať (podvihnúť). varechou. Potom už pláva a varí sa sama.
martina34
Želám všetko dobré v Novom roku Vám i celej rodinke, veľa zdravíčka a rodinnej pohody.
sovka62
Veľmi pekne ďakujem. I ja Vám želám všetko najlepšie, nech Vám deti rastú k radosti a spokojnosti a každý nový rok nech je lepší, ako bol ten predchádzajúci.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
No tak tento recept používame aj my roky rokúce ešte od čias mojej starej mamy. Rozdiel je v tom, že robím to z hrubej múky tvarujem to do väčšej guľky /ako snehová/ a vyvárame ako Tvoje knedle.Po vychladnutí krájame na tenšie plátky a používame to do klasickej nedeľnej polievky miesto rezancov. Pre našu rodinu je to bombová chuťovka. Rada to robím a pritom si spomeniem na svojich rodičov a starých rodičov. Sovka Ďakujem za pripomenutie receptu.
sovka62
Áno, je to starý recept, ja staré recepty milujem a dosť často ich využívam. U nás sa tiež tvarovali aj malé guľky, ale tie sme nevyvárali, ale priamo zavárali do kyslých - mliečnych polievok, napríklad do fazuľovej. A tie sa potom nekrájali, až v tanieri pri jedení rovno lyžicou. V mäsovej polievke som ich ešte nejedla, ale musí to chutiť fantasticky, určite vyskúšam. Ďakujem za radu.
grezu
Sovka..tak určite tieto tvoje dva recepty vyskušam..aj knedlu aj zahadnu bravčovinu..tešim sa..a dik za inšpiraciu..
sovka62
Držím palce a dúfam, že všetkým bude chutiť.
honestka
a zrazena knedla sice nebola, bola len taka obycajna parena, ale so "záhadnym" maskom chutila fajnove. K tomu sme mali poriadnu slovensku (nie franzuzsku) kremesku, aby sa nepovedalo, ze sme skusali same záhadné a zrazené veci hihi. pozdravujem a tesim sa na dalsie originalne recepty.
sovka62
Ďakujem za pozdrav a aj ja srdečne pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia