Ak chcete silvestrovať, ale viete, že rodina na nový rok bude čakať teplý obed, pripravte deň vopred toto mäsko. I na druhý deň chutí Zobraziť celý popisAk chcete silvestrovať, ale viete, že rodina na nový rok bude čakať teplý obed, pripravte deň vopred toto mäsko. I na druhý deň chutí presne rovnako ako čerstvé. Záhadným som ho nazvala preto, že ani skúsení kuchári neuhádli, z akých prísad vznikla tá jedinečná chuť. Ja som ho najprv jedla, až potom som si pýtala recept. Ak by to bolo naopak, asi by som sa do takýchto experimentov nepúšťala, ale výsledok bol naozaj skvelý.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé umyjeme a osušíme. Natrieme vrstvou soli a zo všetkých strán opečieme na panvici do červena. Potom aj s výpekom preložíme do tlakového hrnca (ak nemáme predĺžime čas dusenia na 2- 2,5 hod.), panvicu neumývame. Pridáme precedené a opláchnuté šampiňóny, precedenú šťavu z pomarančov, víno a vodu. Tlakový hrniec zavrieme a dusíme 45 minút.
- 2
Mäkké mäso vyberieme a necháme stuhnúť. Šťavu zlejeme do panvice, pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky a maizenu. Zahrejeme do zhustnutia, ale už nevaríme. Nakoniec pridáme worcesterskú omáčku. Stuhnuté mäso pokrájame ostrým nožom na tenké plátky (na 1 porciu podávame 3-4 kúsky). Ak jedlo chceme podávať na druhý deň, necháme ho vcelku a pred podávaním zohrejeme v mikrotenovom vrecku v mikrovlnke, až potom krájame. Šťava z mäsa trochu pripomína sviečkovú, ale je oveľa jemnejšia a chutnejšia.
- 3
Podávame s knedľou, najlepšie so žemľovou, ktorú my doma voláme zrazená. Jej chuť sa k tomuto jedlu veľmi hodí, takže pridám aj tento recept.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@domci , som rada, že sa ti darilo a že ťa pochválili. To je najlepšia odmena za námahu s varením.
Chcem sa len opytat @sovicka mila,to masko,ked je uz udusene:vyberies, nakrajas a naspat vlozis do omacky v kuchte? alebo ho nechas v celku a krajas k omacke....Mas to krasne,zrozumitelne napisane,(3-4 kusky na porciu) mne to dnes nejako nemysli,chytala som bronz,vela slnka...:-)) ale necham ho radsej asi v celku oddelene od omacky,co povies?...
Teším sa, že vám chutilo, ja tiež najradšej omáčku s knedľou, mäso s radosťou nechám ostatným stravníkom, lebo tá omáčka je naozaj výborná.
A veľmi sa mi áči nápad podávať ho s ovocím, ako sviečkovú, to si od teba odkukám, ďakujem.
A idem sa pozrieť na staršie recepty, či neobjavím ďalší poklad!