Kanadské kura

oravec - bez fotkyoravec, 28. decembra 2009
4 - 6
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 KL
1 KL
1/4 KL
1 PL
1 PL
1 KL
200  ml (šálka)
100 g
3 -4 strúčiky
200 ml (šálka)
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Kurča očistíme, rozporcujeme, posolíme, pokoreníme a rozložíme na pekáč

  2. 2

    Do kastróla dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté korenie, mletú papriku, chilli korenie, ocot, worcesterskú omáčku, cukor, paradajkovú šťavu alebo kečup, zalejeme vodou a varíme asi 15 min. Pred dovarením pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a zjemníme maslom.

  3. 3

    Asi dve tretiny šťavy rozlejeme na kurča v pekáči prikryjeme alobalom a pečieme pri 200°C asi 35 min. Prelejeme zvyšnou omáčkou a odokryté dopečieme do zlatohneda. Ako prílohu podávame ryžu alebo zemiakovú kašu

Diskusia k receptu

oravec
Pokrm je šťavnatý, veľmi chutný, možno ho doplniť ovocným kompótom alebo podľa chuti kyslou prílohou
oravec
Zabudol som napísať, že kura najprv (35 min.) pečieme prikryté pod olabalom, potom odokryjeme, prelejeme a dopečieme
1x pepi55
alenca
Už som kanadské kura robila práve podľa tohto receptu, odporúčam všetkým:-)) mňam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia