15 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
3 KL |
|
500 g |
|
500 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, tvarohu, tuku, soli a žĺtkov vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Odležané cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Formičkou vykrajujeme praclíky (alebo ručne vyšúľame) a ukladáme ich na plech. Bielka premiešame so štipkou soli, natrieme nimi praclíky a povrch posypeme rascou ( sezamom, makom...). Upečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 180°C.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: