Šafránová hruška s čučoriedkovým prelivom

kremes84 - fotkakremes84, 27. decembra 2009
Šafránová hruška s čučoriedkovým prelivom
Foto: kremes84

Výborný dezert, ale dá sa použiť aj ako skvelá príloha napríklad k divine

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
500 ml
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpeme a vcelku ich dáme variť do džusu spolu so šafránom cukrom a citrónovou šťavou. Varíme do polomäkka.

  2. 2

    Čučoriedkový kompót rozvaríme spolu s cukrom , citónovou šťavou a čučoriedkovicou alebo vodkou. Nakoniec zahustíme solamylom.

  3. 3

    Hrušky prelejeme s čučoriedkovou zmesou

  4. 4

    Ak podávame ako dezert možeme ozdobiť zmrzlinou alebo šľahačkou

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia