Foto: olinka12
Pripravujem ich stále pri každej príležitosti oslavy, zabíjačka, Silvester a.p.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Droždie, lyžička múky a kyslá smotana nakysnú na kvások. Škvarky posekané na drobno (môžu byť aj zomleté) zmiešame s tretinou múky. Zo zvyšku múky, kvásku a 2 vymiešaných vajec urobíme cesto. To na pomúčenej doske rozvaľkáme.Prostrednú tretinu potieme škvarkovou hmotou, prikryjeme ju krajnou tretinou, tú tiež potrieme škvarkami a prikryjeme druhou krajnou tretinou
- 2
Cesto jemne vyvaľkáme a zasa poskladáme na tretiny. Opakujeme trikrát. Necháme postáť asi 20 minút. Potom zľahka rozvaľkáme na centimetrovú hrúbku, vykrojíme pagáčiky a položíme na pomúčený plech.
- 3
Paháčiky namriežkujeme opačnou stranou noža potrieme vajcom môžme posypať sézamom, rascou alebo syrom a necháme kysnúť na plechu aspoň 60 minút. V predhriatej rúre pečieme a priebežne sledujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P.S. skvarkové pagaciky pecené doma boli vzdy mastné, lebo na rozdiel od tých z obchodu, v nich boli skvarky, xixixi