Škvarkové pagáčiky

olinka12 - fotkaolinka12, 27. decembra 2009
Škvarkové pagáčiky
Foto: olinka12

Pripravujem ich stále pri každej príležitosti oslavy, zabíjačka, Silvester a.p.

45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
1 ks
500 g
trochu
1 kocka




Postup

  1. 1

    Droždie, lyžička múky a kyslá smotana nakysnú na kvások. Škvarky posekané na drobno (môžu byť aj zomleté) zmiešame s tretinou múky. Zo zvyšku múky, kvásku a 2 vymiešaných vajec urobíme cesto. To na pomúčenej doske rozvaľkáme.Prostrednú tretinu potieme škvarkovou hmotou, prikryjeme ju krajnou tretinou, tú tiež potrieme škvarkami a prikryjeme druhou krajnou tretinou

  2. 2

    Cesto jemne vyvaľkáme a zasa poskladáme na tretiny. Opakujeme trikrát. Necháme postáť asi 20 minút. Potom zľahka rozvaľkáme na centimetrovú hrúbku, vykrojíme pagáčiky a položíme na pomúčený plech.

  3. 3

    Paháčiky namriežkujeme opačnou stranou noža potrieme vajcom môžme posypať sézamom, rascou alebo syrom a necháme kysnúť na plechu aspoň 60 minút. V predhriatej rúre pečieme a priebežne sledujeme.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
g33
g33
Vyskušal som, nadštandatný recept.
olinka12
Ďakujem za hodnotenie škvarky mám už nachystané zajtra pečiem pagáčiky zase. V sobotu je u nás domáca zabíjačka a chlapi ich majú veľmi radi.
alab
Prosím1 ks smotana je 200 g, 250 g
alab
nam sa zdaju dost mastne...
olinka12
smotana stačí 200g aby sa dalo cesto dobre vymiesiť a čo sa týka mastnoty na plech dávam papier na pečenie a ten zato pobebie aj prebytočnú masť
tizian1cat
Voniam z toho obrázku detstvo.:-))) Idem dnes upiect, uz sa tesim!!!
P.S. skvarkové pagaciky pecené doma boli vzdy mastné, lebo na rozdiel od tých z obchodu, v nich boli skvarky, xixixi
olinka12
Presne tak 22.12. bude u nás zabíjačka budú čerstvé škvarky a aj voňavé pagáčiky.
slavka11
toto su najlepsie pagaciky na svete. Odkedy boli publikovane v Recepty zo Zivota tak ine sa u nas doma ani nepecu. Chrumkave mnamky. Prave dopekam dvojitu varku lebo bratranec si objednal pre nejaku navstevu cca 12 ludi tak snad aj im budu chutit. Akurat ja ich nerobim klasicke gulate ale krajam na stvorce a tym padom je s tym menej roboty a v podstate nemusim opat cesto zmiesit a vyvalkat. Vyvalkam raz a sup na plech.
aankaa
aj ja ich mám z receptov zo života a som s nimi spokojná......:-)))..tiež práve dopekám,teda ešte jeden plech čaká na pečenie.....sú veľmi chutné a rozvoniava nám celý byt...mňam.....:-).....tak padám do kuchyne....:-)))
babkamonika
Ja mám zlepšovák - pred pečením na každý pagáčik pritlačím koliesko, ktorým sa krájajú zemiaky na šalát. Pagáčiky sú pekne pravidelne "kockaté"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia