Čínske kuracie rezančeky
klasické marinované superrýchle mäsko... Pri tomto jedle platí že menej je niekedy viac, tým mám na...
Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...
Baza čierna v strúhanke
Už sme hupom v mesiaci, jún. Kvitne baza a agátový kvet. Baza je známa...
Banánova roláda
Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridávame kakao s múkou a dobre vymiešame. Cesto vylejeme...
Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...
Chlebová pečeňová plnka
Včera večer mi padol zrak na zvyšok bieleho domáceho chleba a upiekla som túto plnku. Môže...
Čerešňová pochúťka
Urobíme si klasické palacinkové cesto, rozmixovaním všetkých ingrediencií necháme si len kvapku oleja na prvú palacinku...
Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku
Ryby na všechny způsoby máme moc rádi. Takže, když jsem v Albertu viděla 3 kostky...
Rebarborový koláč s tvarohom
Recept som našla na internete a keďže teraz je rebarbora v kurze, skúsila som upiecť a...
Býčia láska
Opět jedna improvizace totožná s mým receptem. http://varecha. pravda. sk/recepty/pecena-hydinova-pecen-fotorecept/10123-recept. html Vyzkoušejte, tahle varianta úpravy nemá...
Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...
Rebarborová pochúťka
Keďže začína obdobie vlastnej čerstvej zeleniny a ovocia, pridávam zákusok z rebarbory. Je chutný, šťavnatý. Recept robila...
Jarné karfiolové rezne
Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, ...
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľkou
Na jar robievam tieto chutné nové zemiaky, ktoré najprv obvarím v osolenej vode 10 minút, ...
Polievka z dubákov a vývaru z údeného
Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, ...
Bublanina s dulami - bezlepková
Zavárané dule krásne voňajú, myslím, že by sa mohli v kuchyni používať aj viac, ...
Gnocchi zo sladkých zemiakov
Dneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska...
Cvikla pečená so sladkými zemiakmi
Tento recept som nasla uz davnejsie na internete. Zaujal ma, vyskusala som ho a odvtedy...
Vyprážaný syr ktorý nikdy nevytečie
Mne syr vždy vytečie. Môžem ho obaliť aj 5krát ... Keď videla stará mama moje zúfalstvo,...
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...
Orechovo- ananásové rezy
Margarín mierne nahrejeme a s práškovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme 3 žĺtka vymiešame...
Domáce pesto
Komerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne...
Parený šalát
Jedlo, ktoré sa varí hádam na celom Slovensku. Aj na Vareche je už viackrát uverejnené,...
Ryba v lístkovom ceste
Ryby rozdelíme na 6 kúskov. Rozmrazené lístkové cesto tiež rozdelíme na 6 kúskov. Zvlášť...