Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. septembra 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
porcie
Postup
-
1
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv. knihu a otvoríme. Osolíme a naplníme plnkou.
- 2
Plnka: Hydinovú pečeň nasekáme nahrubo, pridáme soľ, rascu, korenie a spojíme na kocky nakrájanými žemľami. Vypracujeme plnku, ktorou naplníme mäso a spevníme špajľou alebo motúzikom. Upečieme dozlata na 175°C (asi 50 minút). Mäso necháme dôkladne vychladnúť a nakrájame až studené.
- 3
Hrach namočíme deň vopred a uvaríme do mäkka. Uvarený hrach prepasírujeme (rozmixujeme) spolu s vývarom a orestovanou cibuľkou, cesnakom, soľou a korením. Papriku potrieme olejom a upečieme v rúre takmer dočierna. Sparíme ju a olúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. Zmiešame so zmäknutou cibuľkou, soľou, vinným octom, štipkou cukru a nasekanou petržlenovou vňaťou a šalátom poľníčkom. Mäso ohrejeme v rúre a podávame s hrachovou kašou a šalátom z pečených paprík.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu