Nedeľná nepečená tortička s čerešňami

diabambulka - fotkadiabambulka, 25. septembra 2011
12
porcií

Suroviny

Čerešňová plnka :
700 ml
1 ks
1 PL
1/2 ks
1 ks - prášok / môže byť aj jahodový /
2 ks
1/2 ks
Vanilková plnka :
300 ml
1 PL
1/2 ks
1 ks - prášok
2 PL
1 ks
1 ks
1/2 ks
ďalšie suroviny :
240 g




Postup

  1. 1

    Tortovú formu pooblievame s vodou a vysypeme kokosom. Precedíme čerešňový kompót. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré namáčame v šťave z čerešňového kompótu. Čerešne zbavíme kôstok a poukladáme na piškóty. Natrieme čerešňovou plnkou. Do stredu torty pokladáme piškóty, ktoré si zlepíme džemom, alebo lekvárom. Pokvapkáme ich troškou čerešňovej šťavy a zalejeme vanilkovou plnkou. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Hotovú tortičku posypeme kakaom, alebo ju môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.

    Nedeľná nepečená tortička s čerešňami - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr si pripravíme podľa návodu potravinársku želatínu, pretože musí cca 10 minút nabobnať, potom sa ešte zohrieva- aby sme ju mali hneď hotovú do vychladnutých plniek. Čerešňová plnka : 200 ml kompótovej šťavy zohrejeme spolu s 1 celou škoriicou, 1 PL citrónovej šťavy, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnej kompótovej šťave ( 100 ml ) si rozmiešame malinový pudingový prášok a vmiešame do zohriatej kompótovej šťavy až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 2 pochúťkové smotany a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny. Vanilková plnka : 200 ml mlieka zohrejeme spolu s 1 PL cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru. V zvyšnom mlieku ( 100 ml ) si rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vmiešame do zohriatého mlieka až kým nám celá zmes nezhustne a dáme chladiť. / Opäť na vrch môžme priložiť kúsok fólie, aby sa nám nevytvorila šupka pri chladnutí/ Do vychladnutého krému primiešame 1 vyšľahanú šľahačku do ktorej sme primiešali stužovač šľahačky a 1/2 už pripravenej potravinárskej želatiny.

    Nedeľná nepečená tortička s čerešňami - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

tatranka
Krásna fotka s rezom cez zákusok.Naozaj sa ti vydaril.Niekedy je nutné mať takýto recept.Preto že nie vždy sa mi chce hnať rúru.Recept si ukladám.Mám niečo podobné,ale predsa len iné.
katkaszaboova
toto musí byť naozaj zážitok ochutnať! A na úplne inú tému: teraz som si všimla, že tatranka má novú profilovú fotku, a jej účes sa mi veľmi páči, a veľmi jej sekne :-)
bibia1
mňam, ja priberiem, len keď sa dívam :)
tinca
obrázok ako vyšitý, kráása:)
frona
super koláčik, len v surovinách chýba koľko piškót treba....chybička se vloudila? :-)
diabambulka
ahoj frona, ďakujem za upozornenie, áno piškoty chýbali, recept som skontrolovala a doplnila teraz už je to správne. Ešte raz ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia