Španielske kura

dorisa - fotkadorisa, 25. septembra 2011
Španielske kura
Foto: dorisa

Toto jedlo varieva moj bývalý, poskytol mi recept. Keď varí, vždy mi ponúkne a ja som ochutnala a zachutilo mi.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
350 g
100 g
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme, nakrájame na porcie, zbavíme ich malých kostí, posolíme, obalíme v mletej červenej paprike a zo všetkých strán opečieme na oleji.

  2. 2

    Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, paradajky a šampiňony nakrájané na štvrťky, pretlačený cesnak, thymian, oregano, čierne korenie, kajanské korenie, prikyjeme a mierne podlejeme horúcou vodou. Dusíme domäkka.

  3. 3

    Kurča podávame posypané petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebíkom a zeleninovým šalátom.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Španielska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
hmmm....samá chuť a vôňa, to sa mi páči...ukladám a pri najbližšej príležitosti vyskúšam... :-)
no dobre to vyzerá, ale nehorí tá paprika na horúcom oleji?
...vyzera to vyyyborne,taketo zeleninove kuratka mame radi,Tvoj byvaly vyzera byt statny kuchar,ze dakujem za rcp:-)