Karamelové rezy s ovocím a šľahačkou fotorecept
Foto: ancicka
Tento recept mám už veľmi dlho,ani si nepamätám odkiaľ.Je to karamelové piškotové cesto,na ktoré môžme dať aj ľubovoľnú plnku a ozdobu.Ja som ho teraz Zobraziť celý popisTento recept mám už veľmi dlho,ani si nepamätám odkiaľ.Je to karamelové piškotové cesto,na ktoré môžme dať aj ľubovoľnú plnku a ozdobu.Ja som ho teraz urobila takto zo šľahačkou.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
Na karamel: | |
100 g |
|
1 dl |
|
Cesto: | |
4 ks celé |
|
150 g |
|
1 dl |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
3 ks celé |
|
150 g |
|
250 g (-Hera) |
|
1,fľaša, 7 dl (alebo ľubovôle) |
|
1/2 l |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Spálime cukor na karamel,
-
2
...pridáme vodu,
-
3
a rozvaríme.
-
4
Oddelíme žltky od bielka,k žltkam pridáme cukor,
-
5
žltky vyšľaháme a postupne pridáme horúci karamel.
-
6
Pridáme olej a vyšľaháme.
-
7
Bielky vyšľaháme,
-
8
pridáme k u karamelovým žltkam a zľahka ich zamiešame.
-
9
Pridáme múku s pr.do pečiva.
-
10
Vylejeme na plech vyložený papierom.Upečieme.
-
11
urobíme si krém:http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.html,/najdi moje rcp./
-
12
Upečené cesto polejeme šťavou z kompotu a natrieme plnku.Na natretý koláč,poukladáme ovocie.
-
13
Na ovocie ušľaháme šľahačku.Ja som použila túto,lebo som potrebovala aby mi vydržala aspoň 2 dní.Ked je koláč ma rýchlejšie skonzumovanie,tak môžme použiť obyčajnú.
-
14
vyšľahanú šľahačku netrieme na plnku a posýpeme škoricovým cukrom.
-
15
Necháme aspoň hodinku postať v chlade a nakrájame úhľadné rezy.
@mery8658 ,napíš mi mail a ja ti to podrobne napíšem ako na to.
@marienka44 ,Ja to rastlinného pôvodu,neviem presne popísať.Ja jú používam vtedy ,ked potrebujem,aby mi vydržala aspoň2 dní.Dobré skúsenosti mám aj stým,ked dám koláč do mrazaku.Je aj potom vhodna na konziumáciu.
Dakujem a prajem peký deň!