Rýchle bryndzové pirohy

lola6 - fotkalola6, 25. septembra 2011

Dnešné gazdinky chcú mať rýchlo navarené, tak ponúkam recept pre milovníkov bryndzových pirohov, ktorí nemajú odvahu robiť originálne.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks (1 kelímok)
100 g bravčové
300 g
1 l (acidko,zakysanka)




Postup

  1. 1

    Široké rezance uvarím v dostatočnom množstve osolenej vody.

  2. 2

    Do uvarených a scedených, ešte horúcich, zamiešam bryndzu a kyslú smotanu

  3. 3

    Na tanieri posypem oškvarkami. Podávam so zkysankou

Diskusia k receptu

alexdidi
Len neviem, či to má niečo spoločné s tým názvom: PIROHY.....potom je najrýchlejšie kúpiť si polotovar......takéto rýchle rezance bežne robíme s tvarohom, vajcom, makom, orechmi....tak prečo nie aj s bryndzou, ale nenazývame ich pirohy....
lola6
Pirohy som dala do úvodzoviek, ale mi to neprešlo.
evanaaa
Ja takto robím tieť tvarohové, aj ich polejem kyslou smotanou, bryndzové som neskúšala, ale viem si ich predstaviť, určite sú dobré.
....tiež, opr.
havino
ja bežne na striedačku s haluškami robim cestovinu s bryndzou, mne to akosi ešte viac chutí,ako halušky,ale varím tie vrtuľky cestovinu, bryndzu zmiešam tiež so smotanou a slaninku opraženu na vrch
cervenka
dievčatá ja tieto falošné pirohy robím takto: na drobné kocky si uvarím zemiaky, scedím a zmiešam s cestovinou / kolienka, alebo špirálky, najlepšie sú tie hrubé krátke rúrky/ , bryndzou, kyslou smotanou a kôprom. Ostatné ako v bode 3 tohto receptu. Sú fakt chuťou presne ako pirohy.
snehurka1
no to je naozaj rýchly recept,lebo s pirohami je dosť papračka.dobrý tip ked budem lenivá ničo variť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia