Foto: bibia1
24
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si dáme na polovicu a obe rozvaľkáme na rozmer plechu.
-
2
Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a poukladáme piškóty.
-
3
Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme puding.
-
4
Ešte horúci vylejeme na piškóty,
-
5
rovnomerne rozotrieme,
-
6
a poukladáme kompótové ovocie, ja som dala mrazené jahody.
-
7
Na jahody uložíme druhý plát rozvaľkaného lístkového cesta, potrieme vajíčkom a dáme do rúry upiecť.
-
8
Po 30 min. pri 200 stupňovej teplote je koláčik upečený.
-
9
Koláčik necháme úplne vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame vrúbkovaným nožíkom. Sladkú chuť
@dorisa , už sme ho aj zmastili :)
odmerka je vlastne shaker, používa ho môj manžel, ale ja v ňom robím skoro všetko, čo treba rozšprúdľovať, rozmiešať, ako rozmiešať vajíčka, pudingový prášok v mlieku, alebo keď potrebujem vymiešať, vyšľahať mlieko, múku, vajíčko, alebo smotanu na zapekané veci. Má to skoro 1 liter a vo vnútri je taká mriežka, ktorá vlastne rozmieša obsah do hladka bez hrudiek.
ďakujem :)