Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. septembra 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
porcie
Suroviny
600 g, starších nakrájaných na kocky |
|
200 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
100 g |
|
|
|
|
|
6 ks |
|
3,5 dl (na zvlhčenie rožkov a kôprovú omáčku) |
|
|
|
160 ml |
|
80 g |
|
15 g |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
|
Postup
-
1
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a necháme vychladnúť. Potom mäso zmiešame so žĺtkami, nasekanou mladou žihľavou, petržlenovou vňaťou a navlhčenými rožkami. Premiešame, pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame. Plnku dáme do vymasteného pekáčika, ktorý sme vysypali strúhankou. Pečieme v rúre na 190°C, kým hmota stuhne – asi 45 minút na 6 cm výšky. Vyberieme a nakrájame na porcie.
- 2
Vajcia uvaríme na tvrdo alebo spravíme tzv. stratené vajcia.
- 3
Kôprová omáčka: Cibuľku orestujeme na masle domäkka, pridáme hladkú múku, zeleninový vývar, mlieko, soľ a povaríme asi 15 minút. Dochutíme uvareným nálevom s cukrom a octom. Povaríme a pridáme smotanu, dochutíme kôprom a všetko rozmixujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu