Misky so zemiakovým páperím
Renáta Kráľovičová
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine, 25. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno – „páperie“) a vložíme na dno zapekacích misiek.
- 2
Na „páperie“ položíme plátok slaninky a syra, slivky bez kôstok, nastrúhané jabĺčko, olivy a zakryjeme nastrúhanými zemiakmi. Ak potrebujeme vytvoriť viac porcií, môžeme vrstvy prestriedať v miske viackrát, misku však musíme zakryť zemiakovým „páperím“.
- 3
Zemiačiky navrchu posypeme korením a mierne potrieme olejom a dáme do rúry na 15–20 min. pri teplote 190 0C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu