Foto: tinca
Sú úžasné, už som ich robila, len som vtedy nemala čas fotiť. Dnes ma kopla múza, tak sú tu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
25 g |
|
60 g |
|
100 ml vlažné |
|
250 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
štipka |
|
1 kl |
|
na potretie buchiet |
|
1/Maková plnka: | |
100 ml |
|
50 g |
|
1 PL |
|
150 g |
|
2/Slivková plnka: | |
150 g |
|
2 PL |
|
na špic KL |
|
3/Sušené slivky plnené: | |
12-15 ks |
|
12-15 ks, celé lúpané |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
A ešte slivkový lekvár, zabudla som ho pridať k surovinám.
-
3
Z droždia, časti cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Múku, soľ, zvyšný cukor, vajce, vlažné mlieko, vykysnutý kvások a nastrúhanú citrónovú kôru prepracujeme. Pridáme vlažné maslo a vypracujeme cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak sa nám zdá redšie ešte pridáme múky,ja som dala ešte 2 PL.
-
4
Medzitým si pripravíme plnky. Na makovú privedieme k varu mlieko s cukrom a maslom. Za stáleho miešania prisypeme mletý mak a krátko ho prevaríme. Na slivkovú plnku premiešame slivkový lekvár s rumom a so škoricou. Sušené slivky nakrojíme a do každej vložíme celú mandľu.
-
5
Po vykysnutí z cesta vytvoríme valček a rozkrájame ho na 12 častí. Každý roztlačíme na okrúhlu placku naplníme lyžičkou lekváru, lyžicou makovej plnky a do stredu dáme plnenú slivku s mandľou. Dobre zabalíme.
-
6
Buchty potrieme zo všetkých strán rozpusteným maslom a poukladáme ich do vymasteného pekáča.Necháme ešte asi 15 minút kysnúť na teplom mieste. Potom ich pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st.C, cca 20 minút. Ale záleží na veľkosti buchiet.
-
7
Ako nám buchty chladnú si pripravíme čaj z čerstvej mäty, ktorý dochutíme sirupom z agavi /trebars ako ja/ a môžeme podávať. P.S. Už som vyskúšala desiatky kysnutých ciest, ale toto je ako páper, nemá chybu. Z tejto dávky vyjde cca 12 ks dľa veľkosti, samozrejme môžeme recepis zdvojnásobiť. Dobrú chuť!
Určite príde na rad Tvoj recept, vééľmi rada robím s kysnutým , len potrebuje to čas na buchty:-)
úžasné, že si stihla fotiť ....no pri takých buchtičkách a čajíčku, krásnom porceláne, a pokoji, aký z foto vyžaruje, by som to asi vkladal na varechu aj dva dni:)))
a to najdôležitejšie, teraz máš super recept na tribuchtiičky a výborne sa to hodí sada na kávičku ku nim:-) GRATULUJEEEM...