Slivkový koláčik - hrnčekový

simmiexx - bez fotkysimmiexx, 24. septembra 2011
Slivkový koláčik - hrnčekový
Foto: simmiexx

Tento recept som našla v časopise Nový Čas a keďže sme doma mali veľa sliviek, rozhodla som sa, že skúsim niečo upiecť :)

20 minút
príprava
15-25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 a pol hrnčeka
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
pol hrnčeka
1 ks
1 kg čerstvé odkôstkované
posýpka:
100 g
90 g studené
90 g




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom rozšľaháme do penista, pridáme acidofilné mlieko (ja som nemala tak som dala ovocný jogurt zmiešaný so smotanou na varenie).

  2. 2

    Pridáme olej,múku a prášok do pečiva. Dobre rozmiešame. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou alebo strúhankou vysypaný plech. Na vrch husto poukladáme slivky.

  3. 3

    Posýpku urobíme tak, že si spravíme "mrveničku" z cukru, studeného masla a hrubej múky. Dáme to všetko do misky a snažíme sa premiešať a nadrobiť na čo možno najmenšie kúsky. Potom odložíme chvíľu do chladničky aspoň na 5 minút a nakoniec to len rukou vysypeme na koláč, na vrch na slivky. Snažíme sa aby bol koláčik obsypaný rovnomerne.

  4. 4

    Pečieme pri 180 stupňoch pokiaľ nezačnú odstávať okraje koláča, poprípade špáradlom zistíme, či je už hotový. Vrch posypeme práškovým cukrom.

    Slivkový koláčik - hrnčekový - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Takéto koláčiky možem papať hocikedy:)
3sandra3
ja tiež...takže aj teraz by som jeden kúsok zbaštila
valeri
Práve som doraňajkovala, ale na jeden kúsok by ešte miesto bolo :-)). Pekávam tento koláčik , je dobrý.
cica2
si velmi šikovná, krásne sa ti vydaril!
micbir33
Veľmi rada by som niekedy výskúšala tento koláčik. Vyzerá výborne. Iba by som sa ešte rada spýtala, aký, prosím Vás, je objem Vášho hrnčeka?
Vopred ďakujem.
marianne
kyslé mlieko acidofilné je v ovocných hrnčekových koláčoch výborne, naozaj sa mi zdajú lepšie ako so sladkým mliekom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia