Foto: simmiexx
Tento recept som našla v časopise Nový Čas a keďže sme doma mali veľa sliviek, rozhodla som sa, že skúsim niečo upiecť :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 a pol hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
pol hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 kg čerstvé odkôstkované |
|
posýpka: | |
100 g |
|
90 g studené |
|
90 g |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom rozšľaháme do penista, pridáme acidofilné mlieko (ja som nemala tak som dala ovocný jogurt zmiešaný so smotanou na varenie).
- 2
Pridáme olej,múku a prášok do pečiva. Dobre rozmiešame. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou alebo strúhankou vysypaný plech. Na vrch husto poukladáme slivky.
- 3
Posýpku urobíme tak, že si spravíme "mrveničku" z cukru, studeného masla a hrubej múky. Dáme to všetko do misky a snažíme sa premiešať a nadrobiť na čo možno najmenšie kúsky. Potom odložíme chvíľu do chladničky aspoň na 5 minút a nakoniec to len rukou vysypeme na koláč, na vrch na slivky. Snažíme sa aby bol koláčik obsypaný rovnomerne.
- 4
Pečieme pri 180 stupňoch pokiaľ nezačnú odstávať okraje koláča, poprípade špáradlom zistíme, či je už hotový. Vrch posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vopred ďakujem.