Zabíjačkový guláš s chlebom

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. septembra 2011
Zabíjačkový guláš s chlebom
Foto: archív Vojtecha Artza
4
porcie

Suroviny

160 g
160 g
400 g (srdce, jazyk, pečeň)
200 g
40 g
80 g
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Očistené a opláchnuté mäso a vnútornost i nakrájame na väčšie kúsky.

  2. 2

    Na rozohriatej masti orestujeme nakrájanú cibuľu, potom pridáme sladkú papriku, korenie, cesnak, rascu a nakrájané mäso a vnútornosti. Za občasného podlievania pečieme mäso pod pokrievkou domäkka. Šťavu necháme vypražiť, zaprášime múkou, orestujeme a opäť podlejeme vývarom a varíme do mäkka.

  3. 3

    Hotový zabíjačkový guláš ešte dochutíme a podávame s chlebom alebo priamo v chlebe.

Diskusia k receptu

modrykamen
Pravý zabíjačkový recept. Ale mäso musí byť čerstvé, nie mrazené, aby to malo ten správny šmrnc.
ivan14
Chybí mi tam ledvinka, jinak mňam, zas mám inspiraci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia