Rýchly tvarohový koláčik fotorecept

renama - fotkarenama, 25. septembra 2011
Rýchly tvarohový koláčik (fotorecept)
Foto: renama

Tento koláčik vznikol akosi omylom, keď som si zle prečítala recept v jednom časopise..........ale nakoniec vyšiel z toho chutný, rýchly a úplne jednoduchý koláčik. Zobraziť celý popisTento koláčik vznikol akosi omylom, keď som si zle prečítala recept v jednom časopise..........ale nakoniec vyšiel z toho chutný, rýchly a úplne jednoduchý koláčik. Ak nemáte celozrnnú múku, nahraďte ju plohrubou.

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
200 g
1 ks
1 ks
Plnka:
500 g
2 hrnčeky alebo obyčajný
2 ks surové
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme tvaroch, všetky ingrediencie do plnky si zmiešame, ja som dávala trstinový cukor. V druhej miske si zmiešame suroviny na cesto. Plech potrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Polovičku cesta nasypeme rovnomerne na plech, nalejeme náplň (pokiaľ je veľmi hustá, zriedime smotanou alebo mliekom), rovnomerne rozotrieme a potom nasypeme navrch rovnomerne zvyšok cesta.

    Rýchly tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme približne 20-30 minút. Dobrú chuť.

    Rýchly tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

3sandra3
mnam... cesto nevaľkáme? či?...lebo píšeš, že nasypeme...
ancicka
Mne sa už viackrát stalo tiež,že som sa pomýlila a vyšiel z toho celkom dobrý koláč.Nikdy sa mi nestalo,aby som ho vyhodila.
renama
@3sandra3 nie, to cesto je sypké, tak len posypujeme po plechu.......................o to menej roboty :D
renama
@ancicka no my sme mali dnes návštevu a ponúkla som, tak že už taký dobrý a šťavnatý tvarohový dávno nejedli............tak sa podaril, ale musím sa priznať, že mne sa to stalo dnes prvýkrát, mala som preto mierne obavy ;)
akeber
vznikol nový recept ,vyzerá fajnovo :)
mataliptak
tento recept poznám , je velmi dobrý a vláčny koláčik aj ja som sa prvý krát bála toho sypaného cesta :-DD ale super ... odporúčam :-)
elisticka
ktovie ci by sa dal urobit aj z bezlepkovej muky...niekedy vyskusam.. ak ma niekto predbehne dajte vediet ci sa podaril....
kamienok1
ja som si ho trosku upravila...mala som vyse pol kila tvarohu,tak cele cesto som royszpala po dne pekaca, dala tvarohovu plnku, pridala zavarane marhule a po upeceni pofrkala cokoladou, co som este nasla v chladnicke, bol VYNIKAJUCI, mozem len odporucit, priprava do 15 min a vysledok uzastny
marikafil
Dievčence, ktoré poznáte tento recept - kam sa dáva tá Hera??? Lebo Renama ju má napísanú do cesta - ale potom asi nebude dosť sypké, či?
renama
@marikafil tak v tom originál recepte by mala ísť navrch a do cesta jedna šálka cukru a aj do plnky jedna šálka cukru....ja som dala dve do plnky a heru do cesta....................preto som aj napísala, že som poplietla, ale bol chutný, už som ho robil odvtedy viackrát ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia