Kišky...alebo Petites quiches fotorecept

babidka - fotkababidka, 24. septembra 2011
Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept)
Foto: babidka

Tieto "kišky" dcéra robila na oslavu prvých narodenín našej vnučky a veruže chutili:-)))

22 ks
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
1 ks
štipka
3 PL chladná
  na vymastenie formy
Plnka:
150 g /bleu d´Auvergne alebo Niva
50 g
125 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Z múky , masla , soli , vajíčka a vody urobíme hladké cesto .Dáme ho na aspoň na 1/2 hodiny do chladničky odpočinúť.

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku . Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle .

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Orechy nasekáme na hrubo .

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame smotanu a vajíčka.

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymastíme si formu na muffiny maslom . Cesto je síce maslové a teoreticky by sa prilepiť nemalo :-) ..ale čo keď ??? :-)))

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto si rozvaľkáme / ASI na hrúbku 3mm.../ a vykrojíme si kolieska . Nám "sadol" akurát normálny 3 dl hrnček na mlieko alebo čaj :-) Kolieska dáme do formičiek a popicháme vidličkou . Mali by utvoriť akési mištičky .

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do mištičiek z cesta dáme najprv trochu posekaných orechov . Na to postrúhaný syr . Na vrch smotanovo- vajíčkovú polevu . Mištičky by mali byť naplnené takmer doplna . Dáme piecť .

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môžeme podávať teplé aj studené . Ako predjedlo. Ako chuťovky . Alebo ...iba tak :-) Z tejto dávky nám vyšlo 22 kúskov - t.j. piekli sme to vo forme na 12 ks muffinov a vyšlo 1x12ks a potom 1x10 ks.

    Kišky...alebo Petites quiches (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
No, to je paráda! Jednoduché, chutné k poseeniu s priateľmi. Stále mi vŕta v hlave prečo výrobca plechu na muffiny neurobí tie priehlbinky bližšie k sebe: veď cesta sa nemôže dať viac do priehlbinky aby vytekalo, takže by nevadilo keby priehlbinky boli bližšie k sebe a bolo by o jeden riadok viacej na plechu.
evusik
kombinácia orechov a syra je fantastická... ja som zatiať skúšala slané muffinky iba raz a vôbec sa mi nepáčili ale tento recept sa mi veľmi pozdáva :-)
hubarka35
no môžu byt fantastické-s plesnového syra robím fašírky....a musím aj toto vyskúšat-mnamka...
sovka62
Tie sú krásne! A určite aj veľmi chutné, zapečený syr s modrou plesňou má úžasnú vôňu a chuť. A skvelé je, že sa upečenú vo forme na muffiny, tú má už hádam každý. Vyskúšam.
tatranka
Už ich mám uložené a na najbližšiu príležitosť vyskúšam.A teraz tých príležitosti bude u nás za radom dosť.Už sú v KK.Pochváľ dcérku.
cica2
lákavé a viem že aj vyborné, kedže som podobné robila. A vnučke k 1. rôčiku prajem všetko najlepšie!:))
evanaaa
Iste sú mäkkúčke, viem si predstaviť, v duchu ich chutnám, krásne ako chuťovky alebo predjedlo. formu mám, príležitosť sa nájde, takže -ukladám.
babav
Poznam...je to pochutka ...mas ich krasne ,vydarene;-)
3sandra3
nepoznám... a keďže som zvedavá ako chutia, tak ich vyskúšam... porádne to môže byť
anene
Včera som piekla, dala som nivu zlatú a klasickú. Dobré sú teplé ale aj studené. Dnes som zohriala v mikrovlnke a sú lepšie. Na budúce pridám niečo pikantné, mne sa to žiada.
babidka
Dakujem! Velmi sa tesim aj s dcerou a vnuckou :-)
babidka
Dakujem! Velmi sa tesim aj s dcerou a vnuckou :-)
jerica
@babidka poslušne hlásim že sa pripájam ku gratulantom, preto gratulujem Tvojej vnučke a hneď aj dcére k realizovanému a pekne s fotopopisom pridaného receptu. Určite si výhru zaslúži :-)
diabambulka
nooo tak toto sa super hodí na oslavu, manžel má za mesiac narodeniny a tak budem po takýchto receptoch pátrať :-) ukladám kk a gratulujem k výhre a malej k narodeninám...
pivonka
Chvíľu som mala nefunkčný počítač a skoro mi tvoj skvelý recept ušiel, ale našťastie iba skoro. Samozrejme ukladám. Gratulujem vnučke k narodeninám a tebe k výhre.
marbarter
mňam, mňam, tak toto určite vyskúšam, dám vedieť, či sa podarili a či chutili :-)
havino
ukladam a určite na sobotu urobím, parádny nápad
sovka62
Robila som ich v stredu na oslavu a musím povedať, že mali veľký úspech. Cesto som rozvaľkala trošku na tenšie, aby mi ich vyšlo do dvoch plných foriem (24). Veľmi ma pokúšalo obohatiť plnku šunkou, ale nakoniec som si povedala, že keby tam bola treba, bola by si ju napísala. Tak som ich plnila presne podľa tvojho receptu a dobre som urobila.
Kombinácia maslového cesta, syra a orechov bola taká úžasná, že hoci nás pri stole bolo len šesť, zostali iba dva kúsky a to som ich podávala na zahryznutie asi trištvrte hodinky po sýtom obede.
Dnes manžel kúpil dve balenia Nivy, lebo mám príkaz určite ich urobiť na Silvestra. To komentovať netreba.
Veľmi pekne ďakujem za recept, je naozaj vydarený.
sovka62
A už opäť prišli na rad, tentoraz som ich piekla pre @jericu a jej manžela, s ktorými sme spolu strávili krásnu nedeľu. Jarka spravila fotografiu a pridala ju za mňa, ďakujem.
Tieto vyzerajú trochu inak ako pôvodné, to preto, že som ich nevykrajovala (lebo som nestíhala, čas je beťár, najrýchlejšie letí vtedy, kedy by sa mal vliecť). Cesto som rozdelila na 24 gulôčok, každú som zvlášť prebehla váľkom a aká sa podarila, takú som vložila do formy.
Ďakujem, @babidka , výborný recept. Robievam aj veľký, do koláčovej formy, ale takto je to oveľa lepšie.
babidka
Krasne sa ti vydarili ! Ja som ich uz tiez robila iba tak - bez vykrajovania lebo ma tlacil cas :-) Ale potom som prisla este na jeden sposob - rozvalkane cesto pokrajam na vecsie kocky , dam do formiciek a prebytok cesta zrezem spachtlou aby to lepsie vyzeralo . Ale pri jedle to nikto neriesi , su take dobre , ze nemusia byt vobec dokonale :-))))
helaxa
výborný recept, dobre sa to robilo, výsledok veľmi dobrý, ďakujem
palokuchki
@babidka , vcera som piekla tieto kisky (velmi sa mi paci tento nazov, uz aj my to doma tak volame ) Napln som robila podla teba a tiez som urobila klasicku na Quiche Lorraine. Su vyborne a vhodne na pohostenie. Sme pozvani na nedelne stretnutie. Bude nas tam viacej a kazdy ma nieco doniest. Uz sa chystam, postupne peciem a ukladam do mraznicky. Dakujem za dobry napad.

frezia68
Už viem,čo urobím v sobotu,keď príde návšteva :-).Kde som bola,keď som tú dobrotu prehliadla?
tiginko
som rada @frezia že si ich objavila a vytiahla na svetlo božie. Budú sa určite hodiť aj u nás




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia