Hovädzie s paradajkovou omáčkou

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. septembra 2011 13:26
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Hovädzie s paradajkovou omáčkouFoto: archív Vojtecha Artza
4
porcie

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hovädzie mäso prešpikujeme slaninkou a kúskami zeleniny, spevníme motúzom a opečieme zo všetkých strán dozlata.

  2. 2

    Koreňovú zeleninu s najemno nakrájanou cibuľkou orestujeme na slaninke do mäkka. Pridáme koreniny zabalené do gázy, cukor a soľ a necháme skaramelizovať. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme. Zalejeme vývarom a dochutíme. Nalejeme na opečené mäso a úplne ponorené pečieme v rozohriatej rúre domäkka. Môžeme využiť aj tzv. nočnú úpravu na 140 °C 8h. Mäso tak bude úžasne mäkké a šťavnaté. Ráno ho potom vyberieme z rúry, necháme takmer vychladnúť v šťave, potom ho zbavíme motúza a zabalíme do alobalu. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zeleninu precedíme, rozmixujeme, pridáme džús a konzistenciu upravíme pomalým varením – redukovaním. Ešte raz dochutíme a precedíme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist