Hovädzie s paradajkovou omáčkou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. septembra 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
porcie
Postup
-
1
Hovädzie mäso prešpikujeme slaninkou a kúskami zeleniny, spevníme motúzom a opečieme zo všetkých strán dozlata.
- 2
Koreňovú zeleninu s najemno nakrájanou cibuľkou orestujeme na slaninke do mäkka. Pridáme koreniny zabalené do gázy, cukor a soľ a necháme skaramelizovať. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme. Zalejeme vývarom a dochutíme. Nalejeme na opečené mäso a úplne ponorené pečieme v rozohriatej rúre domäkka. Môžeme využiť aj tzv. nočnú úpravu na 140 °C 8h. Mäso tak bude úžasne mäkké a šťavnaté. Ráno ho potom vyberieme z rúry, necháme takmer vychladnúť v šťave, potom ho zbavíme motúza a zabalíme do alobalu. Necháme vychladnúť.
- 3
Zeleninu precedíme, rozmixujeme, pridáme džús a konzistenciu upravíme pomalým varením – redukovaním. Ešte raz dochutíme a precedíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu