Prievidzský šalát

tinca - fotkatinca, 24. septembra 2011
Prievidzský šalát
Foto: tinca

Tento šalát dostať u nás v lahôdkach, ale najradšej si ho robím sama.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks stredne veľké
200 g
2 ks menšia
100 g
220 ml
2 PL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    V šupke si uvaríme zemiaky,necháme rozmraziť hrášok, očistíme cibuľu a nakrájame na malé kocky. Sterilizovanú kapustu necháme stiecť na sítku od nálevu. Môžeme použiť aj čerstvú červenú kapustu na drobno nakrájanú, ale musíme ju nasoliť,aby zmäkla a vyžmýkať. Ja radšej používam sterilovanú, lebo je už aj dochutená. Zemiaky po uvarení nakrájame na kocky cez mriežku.

  2. 2

    Zľahka zmiešame zemiaky,kapustu,cibuľu a hrášok. Mierne prisolíme a namelieme korenie 4 farieb. Nakoniec pridáme majolku a znova premiešame. Ja som pridala aj 2 lyžice tatarky, ktorá síce nemusí byť, ale šalát je po nej chutnejší. Zarobený šalát odložíme do chladničky. Najlepšie je ho zarobiť deň pred podávaním.

  3. 3

    Prievidzký šalát chutí s chrumkavou bagetkou.

    Prievidzský šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
a vies,ze som si myslela,ze to Tvoj salatik bude:-)vyzera chutne,vyskusame
tatranka
Odkladám si recept,preto že mám recept na šalát,ale s kyslou kapustou.Tiež červenou kapustou.Šaláty robené doma sú vítaným artiklom.
zdenkas
Aj ja mám šalátiky veľmi rada tak ukladám a určite vyskúšam
vierik
Vyskúšame,vyzerá byť veľmi dobrý....ukladám KK.
hviezdickaz
salatik vyborny, @tinca - dufam,ze nikoho neurazim,ale zda sa mi,ze mas v nazve receptu chybu,alebo sa mylim ?
tinca
@hviezdi čkaz neviem čo máš na mysli ? Snažím sa písať správne, to bola vždy moja silná stránka. Ak myslíš na názov, tak je odvodený od Prievidze,čiže prievidzký
tinca
@hviezdi čka a @viera1 už je to opravené, ja som furt hľadala chybu a to bolo to "s". Dokonca som si to overila aj v pravidlách pravopisu, už je to správne. Ďakujem,ale viac by sme si mali všímať kvalitu receptu,lebo niekedy je tu toľko hrúbok až no. To len mimochodom, ja sa za to nehnevám
2010
@tinca , uz mozem kludne spat ,je tam aj -s - ale aj bez to je to super recept..
betty21
tinca, vyzerá fantasticky a určite aj tak chutí. S tým pravopisom máš úplnu pravdu. Keď pôjdem pozrieť syna do PD, vyskúšam.
2010
@tinca , bol vyborny , dusili sme cervenu kapustu a my ju robime aj tak viac ochutenu, tak z nej som cast odobral. U nas sa sterelizovana bezne nepredava.
jerica
@tinca takýto šalátik má sestričku v Rovinke , tiež v receptúre je použitá kapusta, recept máš výborný :-) !!
marianna76
Ozaj.... najprv všetko, všetko naj... lepšie k meninám, veľa lásky... a tento Váš recept obhliadam už asi 5 krát... bojím sa ako bude chutiť manželovi zemiaky spolu s kapustou... och, snažím sa odhodlať sa, ale stále neviem.
tinca
@marianna76 Marianka pekne ďakujem za vinš. Neboj sa je výborný a to ho zase podľa recepisu nie je tak veľa, mne chutí viac ako klasický zemiakový. Tak len do toho.
kecemis
Dakujem za vynikajuci recept. Skusal som to urobit sam skor ale nedokazal som dostat ziadanu chut. Teraz konecne mam to po com moji synovia stale tuzili. Je vynikajuci. Mozem sa spytat co to je korenie styroch farieb? Dakujem.
tinca
@kecemis korenie 4 farieb je zmes celého korenia:čierne,zelené, čevené a biele. Ja si ho vždy čerstvé nameliem,dostať ho kúpiť napr. aj v Tescu. Používam ho skoro všade.
peta5
ahojky, kedysi som sa tohoto šalátu nevedela ˝dožrať˝, mamina mi ho stále kupovala. po rokoch som si naň spomenula, ale už to neni to, čo to bolo kedysi... 1000 x vďaka ze receptík, zajtra už aj idem na to, ten Váš vyzerá ako ten z mojich detských čias.
tinca
@peta5 máš pravdu všetky šaláty zhizdili, dúfam že tento môj ti pochutí, daj vedieť ako ti chutil
peta5
je to on! po príprave sa nedalo čakať do druhého dňa, zbaštila som riadny kus ani som sa neunúvala si zobrať lyžičku... pekne- varechou..:) myslím že to hovorí za všetko. posielam jedno veľké ĎAKUJEM:)
salinka
@tinca , dnes sme si pripravili tento šalátik. Chutí presne tak ako kupovaný, veľmi ho máme radi. Ďakujem:-)
jahalno
A salámka tam náhodou nechýba??? Ja poznám PŠ len so salámou.
tinca
@jahalno nie moja nechýba,lebo original Prievidzský šalát je bez salámy!! Saláma ide do parížskeho, ale tam nejde červená kapusta. Ale ak ti chýba, tak si ju kľudne daj.:)
kecemis
@tinca vynikajuci salat, ktory u sa u nas stal pravidlom. Robievam ho minimalne dvakrat do mesiaca a robim ho z jedneho litroveho pohara cervenej kapusty. A ver alebo nie, nevydrzi viac ako dva dni. Odporucam ho vsetkym, ktori niie su z nasej Prievidzkej oblasti a nepoznaju ho. Este raz vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia