Japonská kapustová omeleta
Okonomiyaki je druh japonskej omelety, kde je hlavnou ingredienciou okrem vajíčok najemno strúhaná kapusta. Existuje...
Zavárané ríbezle, egreše
Toto bolo moje dnešne zavaranie.
Spaghetti alla puttanesca
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.
Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...
Marinovaná žlutá cukina
Ke všemu grilování je výborný salát z lahodné žluté tekvice, dobře vychlazený.
Letná stredomorská kreácia
Tento recept je určený hlavne pre zdravie, jedlo je ľahké a dobre padne ...
Francúzsky jablkový koláč
200 g hladkej múky, 250 g kryštálového cukru, 6 vajec, 250 ml mlieka, ...
Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...
Tvarohový mrežovník
Tento recept poznám od mojej mamičky a ta ho pozná od mojej babičky je osviežujúci a výborný....
Hubovo-pečienková terina
Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to...
Torta s ružami
Uz davnejsie som videla takuto tortu na internete. Planovala som si, ze ju vyskusam...
Čučoriedkový džem
Ďalší z mojich obľúbených džemov, mám ho rada na palacinkách, ale má samozrejme širšie využitie....
Pestré zdravé letné zeleninové placky
Je tu čas mladej letnej zeleniny a ptrebných vitamínov, pripravila som z nej pestré a chutné...
Predjedlo z baklažánu, cukety, červenej cibule a prosciutto crudo
Ide o pomerne jednoduché, rýchle a veľmi chutné predjedlo, výborné aj ako letné pohostenie, ...
Šalát z pečeného baklažánu a prosciutto crudo
Na dnešnú večeru som pripravila šalát z pečeného baklažánu, prosciutto crudo a vajec varených na...
Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...
Kus-kus s tofu a ľanovými semienkami
Kuskus alebo cous cous je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyne a pre mňa je to univerzálna...
Zapečené lilkové závitky
Miluji středomořskou kuchyni, jejich jídla voní čerstvostí a jsou dobře stravitelná. Na letní dny jako...
Nokerle s bielou kapustou
Jedlo môjho detstva obyčajné no chutné moja mama ho robievala s bielou kapustou ale aj s kvasenou...
Marocké mäsové guľôčky s couscous
Tento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho, recept som...
Bryndzový osúch s kôprom
Po všetkých dobrotách s ovocím, ktoré teraz ponúka záhradka som prešla na slanú chuťovku s bryndzou...
Bryndzovníky
Kto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k...
Čínska polievka
chutí nám čínska polievka a tak som začala ju robiť doma, nech do tej reštaurácie tak...
Pečený sladkokyselý květák
Recept je trochu upravený z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ). Moje...
Ovocný koláč
Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia. U nás veľmi obľúbený. Ovocie môžete použiť akékoľvek najlepšie čerstvé....
Pečeňové knedličky
Varila som polievku z kačacích drobkov z dvoch kačíc a pridala som aj štvrť kuracieho prsa...
Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...
Hovädzie carbonnade
Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som...
Marocké palacinky
Chcela by som sa s vami podeliť s ďaľším marockým super receptom. Marocké palicinky sú výborna...