Šištičky v tvarohovom kréme

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 24. septembra 2015
Šištičky v tvarohovom kréme
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
1 ks
100 g
20 g
100 ml
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, droždia, cukru, mlieka, citrónovej kôry a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť. Z hotového cesta vykrajujeme malé šišky, ktoré vypražíme v oleji.

  2. 2

    Jemný tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou. Marhule posypeme vanilkovým cukrom a opečieme spolu s mätou.

Diskusia k receptu

mariamka
tento recept sa mi paci, aj ten "pandrlak" :) akurat matu by som neopekala, neviem preco... skoro prichutit tvaroh
relaxx1
Ja by som ten recept trošku aj dokončila pre takých obyčajných ľudí ako sme my. Či napríklad pri servírovaní to má byť nejako špeciálne uložené alebo že či sa to ešte nejako potom upravuje. Takto mi to príde len také že hodili sme sem ďalší recept aby ich tu bolo čo najviac ale nezaujíma nás aké sú tie recepty a či čitateľ pochopí čo má robiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia